Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Merkez Bankası’nın eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, iktidar tarafından 2025 yılı için belirlenen asgari ücret tutarının Ocak ayındaki durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Zammın daha cebe girmeden Ocka ayı enflasyonuyla beraber eridiğini belirten Kara, ekonomide son dönemde yaşanan “illüzyonların” lise müfredatında okutulmasını gerektiğini savundu.
Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Memur ve memur emeklilerine 2025 yılı ilk yarısı için %11,5 zam yapıldı. Zammın yarısı geçmiş enflasyonun telafisiydi, kalan yarısını da Ocak enflasyonu eritti” ifadelerini kullandı.
Kara, paylaşımının devamında ise ücretlerine geçmiş enflasyona dönük zam yapılan memur ve emeklilerle ilgili yaptığı değerlendirmede ise, “Enflasyon yüksek çıkınca sevinen memur ve emeklilere çok rastladım, çünkü ücretlerine geçmişe enflasyona dönük zam alıyorlar. Oysa mevcut sistemde yüksek enflasyon sürekli aleyhlerine işliyor. Ekonomideki bütün bu illüzyonları liselerde müfredata koyup herkese öğretmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Tutuklanan liselinin ifadesi ortaya çıktı: "Atatürk olduğunu bilmiyordum"30 izlenme
Barış Yarkadaş CHP kulislerinden aktardı: “Kılıçdaroğlu hata yaptığını söyledi. İmamoğlu'na üçüncü dava hazırlığı var”34 izlenme
Metrobüste başörtülü teyzeden Atatürk düşmanına ders !1257 izlenme
Kamu bankaları ihtiyaç kredisi faizlerini artırdı28 izlenme
AKP'nin yalanını başsavcılık tescilledi: 31 Mart Seçimleri'nde oylar çalınmamış!409 izlenme
AKP ekonomik krizin sorumluluğunu esnafa yükledi! Ticaret Bakanı da 'boykot' dedi18 izlenme
Vali, Atatürk’ü yok saydı! Devlet kurumuna Atatürk’ün resmi asılmadı10 izlenme
Cumhur İttifakı'nda işler karıştı! AKP'den MHP sonucuna itiraz264 izlenme