Yıldızlar SSS Holding'in organizasyonu ETİ Gümüş ve Doruk Madencilik'te çalışan işleme ücret ve hak kaybına ilişkin eyleminde gözaltılar sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde dün düzenlenen protestoda toplanan 82 madencinin gözaltı süresi 24 saat uzatılırken, bugün durum reaksiyonu göstermek için bir araya gelen bazı madenciler ile bir madenci eşi de gözaltına alındı.
Bağımsız Maden-İş Sendikası avukatı Lütfi Sabri Batı, bugün gözaltıların madencilerinin Cumhurbaşkanı'nın gerçekleştirilmesiyle gerçekleştirilecek "Türkiye Geleceğe Hazır" mitingine katılma planlarıyla ilgili olduğunu söylemişti.
Batı, madencilerin daha önce mitinge katılacaklarını açıkladığını belirterek, sendikanın bu yayın tutumunu değiştirmediğini söyledi. Batı, "Bir heyetle de olsa bu mitinge katılmaya niyetliyiz" açıklamasında bulundu.
ETİ Gümüş ve Doruk Madencilik işçileri, birikmiş tazminatlar, tazminatlar ve geriye dönük özlü hakların tazminat talebiyle 13 Ağustos'ta Ankara'da yeniden bir araya geldi. İşçiler , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde toplanarak kullanılmanın karşılanması için kurumsalle görüşme talebinde bulundu.
Eylem sırasında Doruk Madencilik ve ETİ Gümüş'ten dört işçi, Yıldızlar SSS Holding'in seçilmesiyle alandan ayrıldı. Holding Başkanı Sabahattin Yıldız, oyuncuların alacaklarının ödeneceğini ve ödemelerin hesaplara yatırılacağını söyledi.
Ancak kesintilerin aktarıldığına göre bu görüşmenin ardından ödemelere ilişkin somut bir gelişme yaşanmadı. Polis, daha sonra eylem alanında çalışmalarına yönelik gözaltı işlemini başlattı. Başaran Aksu ve Gökay Çakır'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda madenci ele geçirildi.
Bağımsız Maden-İş üyesinin aksamalarının işleyişinin kesintisiz olarak ödenmediği belirtilen ücret ve diğer işçilik alacakları bulunmaktadır.
İşçilerin öne çıkanları şöyle:
* Beş ila yedi aylık birikmiş maaş ve tazminatların ödenmesi,
* Geriye kalan eksik tazminatların ödenmesi,
* Ücretsiz izin nedeniyle oluşan kayıpların karşılanması,
* 16 Haziran'da imzalanan ödeme protokolünün ödenmesi,
* Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile desteklenen bakanlıklarının sürecinde üstlendikleri garantörlüklerin yerine getirilmesi.
Enflasyon ve pahalılığın giremediği şehir: Tunceli
Büyükada İskelesi’ndeki kına gecesinin ev sahibi AKP’li yönetici çıktı!
Türkiye Enes'e ağlarken, AKP'li Ömer Çelik tarikat yurtlarını eleştirenlere tepki gösterdi!
TRT'nin Ulus'taki boğaz manzaralı binası satılıyor: Kime satılacağı şimdiden belli
Madımak katliamının sanığı 22 kişi nerede?
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin iddianame hazırlandı
MetroPOLL anketi: AKP ve MHP'nin toplam oyu yüzde 30'u geçmiyor; Yavaş ve İmamoğlu, Erdoğan'a fark atıyor!
Kılıçdaroğlu'na yakın Engin Altay'dan butlan çıkışı! "Tepki öngörülenden çok fazla"
AKP'li belediye Kanal İstanbul'da satışa başladı: Bir bir elden çıkarıyor
30 milyar TL’lik bağış tartışması: Merkez Bankası’nın kârı nasıl dağıtılıyor?