Sosyal medyada gündeme gelen bir videoda “Geçinemiyoruz diyenin maaşını düşürmek sünnettir” ifadelerini kullanmasıyla dikkat çeken tarikat şeyhi Mustafa Özbağ’ın 2016 yılında naylon faturadan hapis yattığı ortaya çıktı.
Sendika.org’da yer alan habere göre, Çanakkale’de yıllardır resmi organizasyonlarda başmisafir olan ” Mustafa Özbağ, Aralık 2016’da sahte fatura düzenlemek suçundan tutuklanarak Metris Cezaevine gönderilmiş.
Bursa Osmangazi Belediyesi’ne ait Karabaşi Veli Tekkesi’nde görev yapan ve Çanakkale’nin çok yakından tanıdığı bir isim olan Mustafa Özbağ hakkında Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “sahte fatura düzenlemek” suçundan 18 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açıldı.
2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca usulsüz olarak kullandığı tespit edilen Özbağ, mahkemede suçlamaları kabul etmedi. Ancak, bilirkişi raporu ve şahitlerin beyanlarına göre, sahte fatura tanzim ettiği belirlenen Mustafa Özbağ’a mahkeme heyeti 60 ay hapis cezası verdi ve Yargıtay’ın kararı onamasının ardından tutuklanarak Metris Cezaevine yollandı.
Ayın yarısını bile getiremeyen vatandaş, pazarda 10 lira için kredi kartı uzatıyor!43 izlenme
Bu anket damadın başını ağrıtır165 izlenme
Erdek'te vatandaş büyük tepki gösteriyor! Kapıdağ Ormanları talan ediliyor!90 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya: "Uygunsuz insanlarla fotoğraf çektiren bir makam sahibi değilim"27 izlenme
Oğlunun Şehit olduğundan habersiz bir ANA, uzaktan askerleri görünce...3209 izlenme
180 aile İstanbul’un göbeğinde ücretsiz bostan sahibi oldu19 izlenme
Saray’dan AKP’li belediyeye bağış14 izlenme
Rize'de zam tartışması: Minibüs şoförleri AKP Rize İl Başkanlığı önünde toplanıp eylem yaptı!41 izlenme