PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, TBMM’de kurulan barış komisyonu için İmralı çağrısı yaptı. PKK’ya yakın bir medya kuruluşuna verdiği röportajda Karayılan, komisyon kararını “olumlu ve yerinde” bir adım olarak gördüğünü belirtti.
“Çözümün adresi Meclis’tir” diyen Karayılan, “Meclis, komisyon yöntemiyle gündemine alabilir. Bunun başarılı olmasını umut ediyoruz. Yüzeysel ve taktik yaklaşımlardan uzak durmak, siyasi partilerin dar parti çıkarları yerine Türkiye’nin çıkarlarını esas alması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.
Karayılan, Abdullah Öcalan’ın çağrısının gereklerini yerine getirdiklerini savunarak, “Şimdi Türk devleti, Bahçeli’nin çağrısının gereğini yerine getirmelidir. Apo fiziki olarak özgürleşmelidir” dedi.
Taraflar arasında güven sorunu bulunduğunu öne süren Karayılan, Öcalan’ın özgürlüğünün güven ortamı yaratacağını ileri sürdü. “Apo özgürleşmeli ve yalnızca İmralı’da kalmamalı, her yere gidebilmelidir” şeklinde konuştu.
Sözcü
Erdoğan'ın 'Giderlerse gitsinler' dediği Türk doktorlar, Almanya'nın açığını kapattı!57 izlenme
35 kişiye mezar olmuştu: Tutuksuz müteahhit suçu zemine attı15 izlenme
AKP'li isimlerden gündeme oturacak paylaşımlar! "Teşkilata 30 bin pfizer gelmiş"59 izlenme
Yıllık maaşı dudak uçuklattı!97 izlenme
Sanatçılar İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de30 izlenme
Üçbuçuk milyon Suriyeliye kalıcı konut verilecek!273 izlenme
İşte emeklinin alması gereken en düşük maaş41 izlenme
FETÖ’nün mülkiye imamı itirafçı oldu: 56 vali ve kaymakamın ismini verdi!34 izlenme
PTT'den rekor: 2019'da 1 milyar 200 milyon TL zarar etti!
AKP’li vekil 'kriz yok' demişti: Abisi konkordato ilan etti!
AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan sert sözler 'Abdullah Gül haindir!'
Vicdanını rafa kaldırdı! AKP'li meclis üyesi kadın cinayetlerinde kadınları suçladı: "Öldürenler kadar ölenler de suçludur"