Home
13 Ocak 2019 ( 142 izlenme )
Reklamlar

Lütfü Türkkan: "Vakıf üniversitelerinde malı götüren çok"

Bir kaç istisna dışında vakıf üniversitelerinin aile şirketi haline geldiğini söyleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan. Bu vakıf üniversitelerine 300 milyon TL kaynak aktarıldığını söyleyen Türkkan, "Vakfeden yok ama malı götüren çok" dedi.


İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te yaptığı konuşmada vakıf üniversitelerinin durumuna dikkat çekerek, 300 milyona yakın kaynak aktarılan üniversitelerin aile şirketine dönüştüğünü söyledi.

Vakfı kuran ailelerin kendi eşi, akrabasına bir şirket kurdurduğunu şirket üzerinden danışmanlık ücreti kestiğini savunan Lütfü Türkkan, "Vakıf üniversitesi kuranların bir üniversite kurmadan önce bir de sonraki maddi durumlarına bakın. Hepsi aşırı ciddi alamda zenginleşmiştir" ifadelerini kullandı.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/lutfuturkkanvakifuniversitelerindemaligoturencok220330h.htm

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bahçeli ’yi ‘tedirgin eden’ sonuçlar! Narin dosyasında dezenformasyonu kim yapıyor? İBB soruşturmasında 'Bizden rüşvet istendi' diyen tanıklar 'dolandırıcı' çıktı Orman Bakanlığı’nın bedelini ısrarla sakladığı uçakların maliyeti belli oldu: Günlük kirası 350 bin lira!