Almanya, kaçak yollarla ülkeye girip iltica talepleri reddedilenleri sınır dışı etme kararı aldı. Yeni hükümetin İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, göreve başlar başlamaz konuyla ilgili kararnameye imzalayacağını duyurdu. Türkiye ile “Geri Kabul Anlaşması” olan Almanya, komşu ülkeler ve Yunanistan’la da anlaşma sağladı.
Ülkede yaklaşık 240 bin yasa dışı göçmen var. İlticaları reddedilenlerin 200 bini sınır dışı edilecek. Gönderilecek ilk grupta yaklaşık 13 bin Türk bulunuyor. Afganistan gibi Türkiye’ye de yakında sınır dışı uçaklarının kalkması bekleniyor. Sadece bu yılın ilk üç ayında yaklaşık 5 bin Türk, Almanya’ya kaçak giriş yaptı.
Sözcü
4 kişilik aile 3.600 liraya doyarmış!51 izlenme
'Dibine kadar yandaşım' diyen Hakan Ural'dan büyük skandal! Yardım isteyen yurttaşlara demediğini bırakmadı!54 izlenme
9.2 milyonluk saatiyle gündem oldu... AKP'li Hatipoğlu açıklamasında Özel'i hedef aldı: "Sizlerden farkım budur"22 izlenme
AKP'li belediye Muharrem çadırını kaldırdı!208 izlenme
Metin Akpınar hakkında flaş karar!119 izlenme
Baba olmak böyle bir şey... İzlerken duygulanmamak elde değil...939 izlenme
Evini kiraya verenlerin cebinden en az 7 bin TL çıkacak33 izlenme
AKP'li belediyenin inşaatı açıklanmayan bir sebepten durdu, yeniden yapılan ihalede maliyet 2 katına çıktı!80 izlenme