Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) soru kitapçığının sınavdan önce sızdırıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, iddialarla ilgili 29 kişi hakkında idari soruşturma başlatıldığını belirtti.
Tekin, soruşturma kapsamında aralarında okul yöneticilerinin de bulunduğu kişilere ilişkin hukuki işlemlerin sürdüğünü aktararak, “Biz idari soruşturma yaparız, sonucunda disiplin cezası uygulanabilir. Gerekirse ceza davası da açılır. İlgililer en ağır şekilde cezalandırılır,” dedi.
“LGS soruları çalındı” iddialarına tepki gösteren Tekin, söylenenlere tepki göstermişti. Tekin, "Müfettişlerimiz anında incelemelerini yaptılar. Anlatıyoruz, bunu söylüyoruz. Çok özür diliyorum. Geri zekalıya anlatır gibi tane tane anlatıyoruz. Ama yetinmiyorlar, hala devam ediyorlar" demişti. Bakan Tekin'in sözleri başta muhalefet olmak üzere pek çok kesimden tepki almıştı.
Sözcü
Türkiye’ye yeni mülteci akımı mı geliyor? Sınır kapısına dayandılar14 izlenme
Batı Karadeniz sele teslim: Kastamonu'nun 8 ilçesi sular altında69 izlenme
Ünlü iş adamı Sinan Ateş'in öldürülme nedenini açıkladı: "Çözümü bir bedeni susturmakta buldular"100 izlenme
Dolarla maaş almıyoruz ama çekirdeği bile dolarla çitliyoruz!66 izlenme
Bilal Erdoğan'ın Okçular'ına RTÜK kıyağı!86 izlenme
Kadınlar AKP'yi terk etti14 izlenme
İstanbul'da iki hırsızın ayakkabı çalmak için girdiği apartmanda yaşadığı pahalı ayakkabı sevinci kameralara yansıdı23 izlenme
İktidarın torbasına girememişti: Emekli zammında yeni formül ortaya çıktı55 izlenme