Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Beştepe’de düzenlediği basın toplantısında, EYT konusunda yapılan çalışmayı açıkladı.
Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin daha emekli olma hakkına kavuştuğunu belirten Erdoğan, emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırının uygulanmayacağını belirtti.
Erdoğan, “Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi eski sistemdeki SSK, BağKur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz. Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz. Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz. Amacımız emeklilik sonrası çalışan vatandaşlarımızın bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaktır” dedi.
NE ZAMAN MECLİS’E GELECEK?
Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Düzenlemenin Meclis’e geleceği tarihle ilgili Bilgin, “Süreç aşama aşama ilerleyecek. Ocak ayı içinde Meclis’e ileteceğiz. Meclis kararını verecek” ifadelerini kullandı.
EYT’lilerin yaş ortalamasıyla ilgili de Bilgin, “EYT’lilerin yaş ortalaması neredeyse 50. Bunların içinde hemen emekli olacakların ağırlıklı ortalaması 50 yaşın üzerinde. Dolayısıyla Türkiye’nin bunu yapması doğru bir zaman” dedi.
EDEVLET ÇAĞRISI
Vatandaşlara edevlet üzerinden de başvuruda bulunulabileceğini hatırlatan Bilgin, “Yasalaştıktan sonra başvurular kabul edilecek. Yasal süreç tamamlandıktan sonra başvuru süreci başlayacak. eDevlet üzerinden gerekli tüm hazırlıklar yapıldı başvurular için” dedi.
EYT’LİLERİN MAAŞLARINDA KESİNTİ OLACAK MI?
EYT’lilerin maaşlarıyla ilgili de Bakan Bilgin, “Kimsenin maaşında bir kısıntı olmayacak. Herkes hak ettiği maaşı alacak. Nasıl hesaplanıyorsa o şekilde olacak” ifadelerini kullandı.
İLK MAAŞ NE ZAMAN ALINACAK?
İlk maaş ödemesiyle ilgili Bakan Bilgin, “Meclis sürecinden sonra EYT’lilerin ilk maaşı ne zaman alacağı belli olacak” dedi.
SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA GEÇİRİLMESİ
Bakan Bilgin, “Sözleşmeli personelin kadroya geçiş süreci şu an Meclis’te . 500 binden fazla çalışanı kapsayan bir düzenleme bu” dedi.
PRİM DESTEĞİ
EYT’lilerle ilgili prim desteğine de değinen Bakan Bilgin, “Maliye Bakanımızla da görüştüm. Kredi garanti fonundan bir destek istedik. Doğrudan işçiye verilmesi yönünde bir görüşümüz var” ifadelerini kullandı.
İller Bankası Sosyal Tesisleri’nde Bakan için 10 milyonluk özel konuk evi!145 izlenme
Suriyeliler Kahramanmaraş'ta yine ayaklandı! Çöp konteynerlerini ateşe verdiler!48 izlenme
Avrupa Parlamentosu Üyesi Dario Nardella'dan İmamoğlu paylaşımı: "Mahkemede onur sergiledi!"21 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Vatanını seven ayağa kalksın. Bugün bu 10 milyon düzensiz mülteciyi içimize sokak bu zihniyete vatanımızı bırakmayacağız"55 izlenme
Pençe-Kilit Operasyonu’ndan acı haber: Uzman Çavuş Halil Koç şehit oldu39 izlenme
Nagehan Alçı ağzına geleni saydı, eski eşi ROK'u mu hedef aldı? "Adi hırsız, yalancı, dolandırıcı, sülük…"70 izlenme
Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı geride bıraktı!55 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: Kızağa çekilen FETÖ'cüler ile ilgili flaş hamle!12369 izlenme
Çiftçiye dev paket seçim yatırımı çıktı!
TL eriyor, enflasyon zirve yapıyor onların ise tek bir derdi var : Kule dikmek! Merkez Bankası'ndan 2.3 milyar liralık kazık!
Kazım Karabekir’in yakınından Çevre ve Şehircilik Bakan'ına ’15 Temmuz’ çıkışı!
"Türk olduğunuz için çalışmak istemiyoruz"