Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne (KYK) bağlı erkek öğrenci yurtlarının yemekhane ve kantininde öğrencilerin şort ve kısa pantolonla girilmesinin yasaklandığı ortaya çıktı.
KYK yönetimi tarafından yemekhane ve kantin girişlerine asılan yazıda, “Kantin ve yemekhaneye şortlu ve kısa pantolonlu girmek kesinlikle yasaktır” denilirken, yurtlarda kalan öğrenciler tepki gösterdi.
“ÜNİVERSİTELER SİZİN KEYFİ KARAR ALACAĞINIZ YERLER DEĞİL”
Sözcü'de yer alan habere göre, KTÜ’de eğitim gören ve yurtlarda kalan öğrenciler KYK’nın aldığı yasağa sosyal medyadan tepki gösterdi.
KTÜ öğrenci kolektifi Ramazan’la birlikte gerici uygulamaların arttığını belirterek, “Kampüs içerisindeki yurtlara, KYK müdürlüğü tarafından kısa pantolon ve şort yasağı getirilmiştir! Üniversiteler sizin keyfinize göre karar alacağınız yerler değildir. Kamuoyuna derhal açıklama yapın. Bu karardan hemen geri dönün!” ifadelerini kullandı.
Çok sayıda öğrenci ise yasağın kaldırılmasını gerektiğini savundu.

Danıştay iptal etti, Milli Bayramlar okullara geri döndü!47 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında çok konuşulacak iddia! 'O sözleri tekrarlarsa görevden alınabilir'78 izlenme
Narin Güran cinayetinde yeni görüntü ortaya çıktı: "Nevzat'ı cezaevinde hallederler"56 izlenme
Kripto para borsası KuCoin Türkiye’de44 izlenme
Ankara bununla çalkalanıyor! "Belediye başkanlarını arayıp 'Genel Merkezde fotoğraf verin sizi koruyalım. Operasyon istemiyorsanız bize destek verin' diyorlar"23 izlenme
Erdoğan’dan belediye gelirlerine darbe58 izlenme
Sınırda düşürülen füze Türk turizmini vurdu29 izlenme
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), AA Genel Müdürü’ne istifa çağrısında bulundu!714 izlenme