31 Mart seçimlerinde yaklaşık 228 bin Esenyurtlunun oyunu olarak CHP listelerinden belediye başkanı seçilen Prof. Dr. Ahmet Özer, Çarşamba sabahı evine yapılan baskınla gözaltına alınmış, gece yarısı da tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti.
Terör örgütü üyeliği suçlaması yöneltilen Özer'in yerine, bir gecede Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan İstanbul Vali Yardımcılığı'na atanan Can Aksoy kayyum olarak atanmıştı.
CHP lideri Özgür Özel, perşembe günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı aralarında DEP Parti, TİP, Sol Parti'nin de bulunduğu çok sayıda parti ve sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen miting düzenlenmiş, iktidarın kayyum politikası kınanmıştı.

CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı, ilçe kadın ve gençlik kolları, ilçe başkan yardımcıları, mahalle başkanları, meclis üyelerinden oluşan CHP'liler bugün belediyeye kayyum atanmasını protesto etmek istedi.
Marmara Park AVM önünde toplanan ve "Hak, Hukuk, Adalet", "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" diye slogan atan CHP'liler, parti önlükleri ve Türk bayraklarıyla yürümek, açıklama yapmak istedi. Ancak karşılarına polis çıktı. Arbede yaşandı. CHP'lilerin iktidarın kayyum politikasına yönelik eylemi ve polisin müdahalesi devam ediyor.
Sözcü
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan skandal sözler! "Anayasada değiştirilemez maddelerin olması siyaseten de felsefe olarak da doğru değil"59 izlenme
Türkiye AB ve ABD'nin çöplüğü olma yolunda ilerliyor!110 izlenme
Görüntüler Erdoğan’ın semti Kasımpaşa’dan: Türkiye yüzyılı afişi önünde ucuz ekmek kuyruğu!286 izlenme
Demirören kredisiyle gündeme gelen Ziraat Bankası milyarları böyle batırmış!86 izlenme
Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'e saldıran Servet Bozkurt ev hapsinde elektronik kelepçeliyken iki kişiyi öldürüp kaçtı20 izlenme
Yazıklar olsun! Jandarma'da Atatürk’ü savunan subaya önce sürgün sonra uzaklaştırma!52 izlenme
ABD’li emekli komutan: "Putin, Ukrayna’daki işgali bitirmek zorunda kalacak"59 izlenme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenli nakdi desteği arttı32 izlenme