2025 için asgari ücret 22 bin 104, en düşük emekli maaşı ise 14 bin 469 lira oldu.
Beklentilerin altında kalan zamların ardından vatandaş 'ek artış' beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlardan 'sevindirici' açıklama gelmedi.
Hükümet asgari ücret ve emekli maaşı gündemini kapatırken AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan asgari ücret ve emekli maaşına ilişkin açıklama geldi.
TBMM Genel Kurulu'nda konuşan AKP'li Akbaşoğlu, asgari ücrette işverene yönelik desteğin bin liraya çıkarılmasına ilişkin düzenlemeyi yaptıklarını söyledi.

Emekli maaşı için de haziran ayını işaret eden Akbaşoğlu, "En düşük emekli maaşının SSK ve BAĞKUR emeklileriyle ilgili enflasyon oranında artırılmasına ilişkin, daha üstten, altı aylık olarak, altı aylık farkı en üst noktadan alarak bu konuyla ilgili düzenlemeyi inşallah biz teklif olarak getireceğiz" diye konuştu.
Muhalefetin 'enflasyon' hatırlatmasını duymazdan gelen Akbaşoğlu, asgari ücrette hükümetin rolünün 'ara buluculuk' olduğunu savundu.
Akbaşoğlu şunları söyledi:
"Aynı zamanda asgari ücret şu demek: Asgari ücretin belirlenmesi, işveren ve işçi sendikalarının kendi aralarındaki görüşmelerine hükümet olarak ara buluculuk görevi çerçevesinde...
*Ara buluculuk noktasında işçi ve işveren sendikalarının bir noktada buluşmalarına ilişkin, orada ara bulucu rolünde olan hükümetimiz en düşük asgari ücreti belirleme noktasında bir konsensüse varmalarına vesile oldu.
*Bu şu demek: Asgari ücret; bu fiyatın, bu ücretin aşağısında kimse çalıştırılamaz demek. Bunun üstünde çalışılabilme imkanını elde etmek demek. Bunu da yerli yerine belirlemek gerekiyor. Bu hususta da Meclisimizin, takdirine bu tekliflerimizi sunacağımızı bildiriyorum."
Sözcü
'Kuran okumayı bilmeyen seçmenin, Kuran okuyor diye seçtiği adamların memleketinde yaşıyoruz, hakkımı helâl etmiyorum!' diyen Sümeyya Avcı gözaltına alındı!86 izlenme
İsmail Saymaz'dan sert tepki! "TRT, İsmet İnönü ve Fethi Okyar'ın torunlarıyla yaptığı söyleşiyi yayınlamadı"26 izlenme
İmamoğlu, 'Gülhane Parkı' ve 'Atatürk heykeli' ile ilgili açıklama yaptı171 izlenme
Türksat taşeronu besledi! Personel ücreti farkı böyle ortaya çıktı95 izlenme
Mehmet Şimşek sinyali vermişti: Vergi sistemine sil baştan düzenleme!24 izlenme
30 ülkeye ihracat yapıyordu: Türkiye'nin mobilya devi iflas etti31 izlenme
Evet mi Hayır mı sorusuna müthiş cevap ! Türkiye'nin ekonomik durumu ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi !2112 izlenme
Hani ücretsizdi? Korona tedavisi gören hasta parası yetmediği için taburcu edildi!49 izlenme
İşte AKP'nin 'Türkiye Yüzyılı'! Geçinemeyen yurttaş ek hesaba yükleniyor
Tutuklanan Mersin Bölge Sulama Birliği Başkanı'nın Soylu ve Yıldırım ile fotoğrafları ortaya çıktı!
KONDA’dan şok anket! Tamam mı Devam mı?
Rektörden 'PES' dedirten torpil! Holding yöneticisini genel sekreteri yaptı oğlu da 4 gün sonra aynı holdingte işe başladı!