İBB Meclisi Şubat ayı oturumlarının ikinci bileşimi yeni seçilen İBB Meclisi 1.Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplandı. Oturumda CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman söz alarak soru önergesi vermek istedi.
Ataman, İBB’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın kuzeni Hamit Erdoğan ve diğer çalışan üç kişi hakkında suç duyurusu yaptığını aktararak “Sayın Cumhurbaşkanı ne yapsın insanın akrabasını seçme şansı yok tabi ki.
Basına yansıyan haberlere göre Şehir Hatları A.Ş.’ye ait gemilerin tamiri ve bakımları esnasında ortaya çıkan hurdayı şirkete mali veri girişi olmadan kayıt dışı şekilde şirket dışına çıkardıkları tespit edilmiş.
Hurda hırsızlığı soruşturmasında ifade veren bir çalışan hurda hırsızlığı ile ilgili üç defa müdürlerinin bilgisi dahilinde hurda gönderimi yapıldığını elde edilen gelirin muhafaza edilmek üzere müdürün kendi şahsi hesabına yatırıldığını belirtiyor. Dolayısı ile emri operasyon müdürü Hamit Erdoğan vermiş” dedi.

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman – SÖZCÜ
Konunun yargıya intikal ettiğini ancak savcılık sürecinin uzun sürdüğünü belirten Ataman, “Benim hala Kadir Topbaş ile ilgili FETÖ’ye yardım yataklıktan dolayı yapmış olduğum suç duyurusu üç senedir sonuçlanmadı.
Buradan yola çıkarak anlattığım konu ile ilgili bir sonraki meclis toplantısında soru önergemin cevaplanmasını, meclis üyelerini bilgilendirilmesinin sağlanmasını, önergemin Başkanlık Makamına havale edilmesini arz ederim” dedi. Soru önergesi oya sunuldu ve AKPMHP grubunun oyları ile reddedildi.
AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, bu konunun yerinin meclis olmadığını savunarak “Konu yargıya intikal etmiş. Manipülasyon yaparak nasıl toz kondururuz diye uğraşıyorlar. AKP’de toz olmaz” diye konuştu.
Ataman da söz alarak “6 yıldır buradayım. Meclisin tarihinde oy çokluğu ile reddedilmiş soru önergesi yok.” diye tepki gösterdi. İBB Meclisi’de tüm partilerin verdiği soru önergeleri genel teamüller gereği oy birliği ile cevaplanmak üzere başkanlık makamına havale ediliyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kuzenonergesiakpvemhpoylariylareddedildi5623369/
Bakan Karaismailoğlu ‘rekor’ demişti: İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı’nın gerisinde kaldı!27 izlenme
Yüzüncü günde Saraçhane'de tarihi miting! İktidara sert sözlerle yüklendi20 izlenme
Hatay Dörtyol'da kayıp atları savcılığa bildiren veteriner işleri müdürü hakkında soruşturma!104 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı, dolar fırladı! ENAG'ın rakamı TÜİK'in 2,5 katı!41 izlenme
MEB'den okullara cuma namazı talimatı40 izlenme
Rezerv yapı onayını Murat Kurum vermişti, Şişli Belediyesi rezidans inşaatını mühürledi!42 izlenme
Erdoğan ve Trump'ın oğlu ne görüştü? Yılmaz Polat gizli görüşmenin perde arkasını anlattı12 izlenme
Kandilli Rasathanesi Müdürü: Git gide o sona yaklaştığımızı söyleyebilirim129 izlenme
New York’ta Türk gençlerinden Erdoğan’a şok: Times Meydanı'nda İmamoğlu ve Özel'li "Umut" fotoğrafı!
Sayıştay'ın yeni başkanı 'külliye'den seçildi! Cumhurbaşkanlığı Personel Müdürü, Sayıştay Başkanı oldu
Emekliler hangi ülkede ne kadar maaş alıyor? Türkiye listenin neresinde?
MEB, skandal kitabın dağıtılmasına izin verdi: 'Bizi Allah doktor olalım diye dünyaya göndermedi'