Atatürk devrimlerini ve Cumhuriyet rejimini aşağılayan Hatay il hakemi Oğuzhan Yalçın, "sportmenliğe aykırı hareket"ten PFDK'ye sevk edildi.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun, ‘İslami Çerçeve’ adlı TV programında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini ve Cumhuriyet rejimini aşağılayan Hatay il hakemi Oğuzhan Yalçın’ı gecikmeli olarak, “sosyal medya yollu sportmenliğe aykırı hareket” gerekçesiyle PFDK’ye sevk etmesi tepkiyle karşılandı. Yaklaşık 1.5 aydırYoutube başta olmak üzere birçok sosyal paylaşım sitesinde, Atatürk ve Cumhuriyet rejimi ile ilgili görüşleri yayımlanan il hakemi Oğuzhan Yalçın için Hatay İl Hakem Kurulu rapor tutmuş ve 13 Kasım tarihinde dosyayı merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Futbol Federasyonu’na yollamıştı. Aradan 2 haftaya yakın bir süre geçmesine karşın, TFF’nin hukuk kurulu, dosyayı ancak dün gündemine aldı. Federasyondan yapılan duyuruda Oğuzhan Yalçın ile ilgili, “sportmenliğe aykırı” ifadesi kullanılıp, gayriahlaki ifadeler kullanan hakemi olası ağır bir cezadan kurtardı. TFF’ye yakın çevreler konuyu yorumlarken “Federasyon Atatürk karşıtı hakemin basit bir ceza ile bu suçtan kurtulması için söz konusu maddeden sevk işlemini gerçekleştirdi. Eğer 90 gün ceza alırsa hakemliği bitecek, PFDK en fazla 30 gün ceza vermenin yolunu yaptı” eleştirisini getirdiler.
Büyüklere hemen ceza
TFF’nin hukuk, ceza, disiplin ve tahkim kurulları, özellikle büyük kulüpler söz konusu olduğunda eylemin gerçekleştiği maçın hemen ertesinde cezaları açıklarken, Yalçın’ın dosyasının 10 günü aşkın süredir bekletilmesi, “konunun unutturulmaya çalışılması” olarak yorumlandı. Yalçın’ın rejim, Atatürk ve anayasal düzen karşıtı sözlerinin gazeteler, sosyal medya ve haber portallarında yer almasına karşın Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nden de kınama yapılmaması garipsendi. Terörü öven, Atatürk rejiminin uygulamalarını ve Lozan Antlaşması’nı aşağılayan, Cumhuriyet ve anayasal düzene karşı sözler savuran Yalçın’a futbol dünyası büyük tepki göstermişti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/spor/1152438/Ataturk_e_hakaret___sportmenlige_aykiri__bulundu.html
Tanınmış isimlerden olay video! 'Şşşşşşttt! Bu ülkede her şey yolunda gidiyor!'131 izlenme
Cumhuriyet olmasaydı bu adam Türkiye’yi yönetecekti31 izlenme
Kesenin ağzı sonuna kadar açıldı: Asgari ücrete seçim zammı geliyor40 izlenme
Kafa bu işte ! 'Soyuyorsa beni soyuyor sana ne ya !'889 izlenme
Erdoğan, AKP İl Başkanları toplantısında, binlerce kişinin partiden ayrıldığını açıkladı! AKP'nin üye sayısı bakın ne kadar azaldı!117 izlenme
CHP Lideri Özel Meclis'teki Gazze oturumunda konuştu: "Serin salonlarda Netanyahu ile kayıkçı kavgası yapanların..."23 izlenme
MİT'ten kritik operasyon: Sözde üst düzey yönetici İzzettin İnan öldürüldü!40 izlenme
Yeni ekonomi uygulamaları ekmek kuyruklarını eritemedi! Vatandaşlar soğuk havaya rağmen saatlerce kuyrukta bekledi!66 izlenme
Yolsuzluk yapanların mal varlıkları, emeklilere dağıtılacak!
Sağlıkta şiddetin yeni yöntemi ! Koronavirüs testine 4 bin TL istenince arabasıyla hastaneye dalmaya kalktı !
Levent Gültekin, AKP'nin istediği başkanlık sistemini mükemmel anlatıyor !
Savcılık açıkladı: "Evinde belge bulundu, saldırıyı planlamış"