KONKORDATONUN BAŞARI İHTİMALİ YOK
Konkordato davasında atanan komiser heyetinin ilk raporunda konkordatonun çok geç yapıldığı şirketin kısa sürede kara geçmesi ve konkordatonun başarıya ulaşmasının ihtimali olmadığını belirtilmişti. İkinci raporda da komiser heyeti, şirketin kurtulmasının imkanı olmadığı yönünde görüş bildirmişti.
KAYITLI 12 BİN 455 OTOMOBİLİ VAR
Komiser heyetinin atadığı bilirkişi de Fleetcorp’un kayıtlarına göre değişik marka, model ve kilotmetrede 12 bin 455 otomobilinin bulunduğunu belirten bilirkişi, bin 836’sının firmanın kullanımında olduğunu belirlemişti. Firmanın kullanımında olmayan 10 bin 619 otomobilin nerede ve ne durumda olduğunun bilinmediğini belirten bilirkişi firmada kayıtlı gözüken 12 bin 455 otomobilin piyasa değerinin bir milyar 361 milyon TL olduğunu bildirmişti.
İFLAS KARARI ALACAKLILARIN ALEYHİNE OLUR
Duruşmada söz alan Fleetcorp AŞ’nin avukatı geçici komiser heyetinin hazırladığı ek raporun tümden yanlış olduğunu belirterek, “Halen araçların sayısını öğrenememişlerdir. 14 bin 888 araç olduğunu söylememize rağmen heyet daha az araç olduğunu belirtip kıymet takdirini az yapmıştır” dedi. Fleetcorp AŞ’nin 2001’den beri piyasada olan bir şirket olduğunu belirten avukat, “Aylık 10 milyon TL geliri olan şirketi komiserler 2 milyon geliri var gibi göstermiştir. Şirketin marka değeri borcunun üstündedir. Şirkete iflas kararının verilmesi alacaklıların lehine değildir” dedi.
KURTULMASI İMKANSIZ
Dün yapılan duruşmada davanın bittiğini açıklayan mahkeme, Fleetcorp AŞ’ye tanınan geçici mühleti kaldırarak, geçici komiser heyetinin görevine son verdiğini, verdiği tüm tedbir kararlarını kaldırdığını açıkladı. Mahkeme, Fleetcorp AŞ’nin 16.14 itibariyle iflas ettiğini belirterek iflas masasına bildirilmesine karar verdi. Mahkeme iflas kararını açıklarken, Fleetcorp AŞ’nin borca batık olduğunu, konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirtti.
170 GALERİCİ MAĞDUR
Firma konkordato istemeden önce elindeki araçlardan bin 500’e yakınını galericilere satmış, ancak devir işlemleri yapılmamıştı. Bu nedenle araçları değerinden aşağıya alan galericilerin aldığı otomobillerin halen firmanın malı gözükmesi sebebiyle 170 galericinin büyük zarar ettiği belirlenmişti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/sondakikaturkiyeninenbuyukotomobilkiralamasirketifleetcorpuniflasinakararverildi2723194/
Savcıya çıkan onay komutanlara çıkmadı34 izlenme
'2010’dan bu yana öğretmen maaşı dolar karşısında 8 bin 965 TL değer kaybetti'41 izlenme
Müze gezisinde herkesin gitmesini bekleyip Atatürk'e sarılan çocuk izleyenleri duygulandırdı59 izlenme
Çarpıcı kulis: "AKP’de birbiriyle kavgalı milletvekilleri var"29 izlenme
Papua Yeni Gine'de kabile çatışmasında 53 kişi hayatını kaybetti32 izlenme
İçişleri Bakanlığından genelge: AVM'ler ve lokantalar dışındaki her yer kapatılıyor146 izlenme
Mekân mekân gezen tebliğciler yeniden pavyonda görüntülendi42 izlenme
Kırklareli’ne santral kurulursa tarım ve hayvancılık biter!108 izlenme
Özgür Özel'den Ayhan Bora Kaplan açıklaması: 'Soylu'nun dokunulmazlığı kaldırılacak'
Yargıtay'dan tepki çekecek karar: Okullara imam atanması laikliğe aykırı değilmiş!
İşte izlenen ekonomi politikalarının sonucu! Kiralarını ödeyemedikleri için 5 çocukla sokağa atıldılar...
Sayıştay raporunda Bursa Belediyesi'nin usulsüzlüğü ortaya çıktı! Belediyeyi bakın ne kadar zarar ettirmişler?