Uçağın sahibi Türk şirketi ACM Air, bulunan kokain ile herhangi bir ilgisi bulunmadığını ileri sürerek Federal Polis tarafından yürütülen incelemenin ardından uçağın iadesini talep etmişti ancak Brezilya mahkemesi farklı bir karar verdi.
Bir zamanlar Türkiye Cumhuriyeti başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı uçağı olarak kullanılan uçak, mahkeme kararıyla Brezilya Polisi tarafından kullanılmaya başlandı.
Ceara Federal Mahkemesi, Federal Karayolları Polisi'ne (PRF) Türk jetini kullanma yetkisi verdi. Uçak, Brezilya Polisi Taktik Hava Destek Alt Komutanlığı (SSA) departmanının operasyonlarında kullanılıyor.
Uçağın sahibi olan Türk ACM şirketi tarafından açılan başka bir dava devam ettiği için jetin satılarak elden çıkarılması kararının verilmediği kaydedildi.

İSPANYOL YOLCU ÖLDÜ
Öte yandan davada çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Türk mürettebat haricinde uçaktaki tek kişi, İspanyol yolcu Angel Alberto Gonzales Valdes'in öldüğü açıklandı. Türk pilot V.D. ile birlikte tutuklanan 60 yaşındaki Valdes'in hastanede kanserden öldüğü ileri sürüldü.

HAKİM ADLİ TIP RAPORU İSTEDİ
Angel Valdes, tutuklanmasından yaklaşık yirmi gün sonra 2431 Ağustos tarihleri arasında Fortaleza Genel Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavinin ardından taburcu edilen Valdes'in durumunun yeniden ağırlaştığı ve yeniden hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Angel Valdes, resmi kayıtlara göre 24 Ekim Pazar günü metastaz nedeniyle hastanede öldü.
Federal Mahkeme Hakimi Danilo Fontenele Sampaio Cunha, 25 Ekim tarihli kararında, ölüm nedeninin araştırılması için Ceara Üniversitesi veya Ceara Adli Tıp'tan rapor istedi.

Özal döneminde satın alınan Gulfstream IV tipi uçak dünya ve olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye’ye kaçırılışında kullanılmıştı. Uçak 15 Temmuz 2016'daki kalkışma sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Dalaman’dan İstanbul'a taşımıştı.
24 BAVUL DOLUSU KOKAİN
Türk ACM firmasına ait uçakta bir İspanyol yolcu ve Türk mürettebat vardı. 4 Ağustos'ta Brezilya'daki küçük bir kasaba olan Ribeirao Preto'dan kalkan uçak resmi kayıtlara göre Brüksel'e gidiyordu. Uçak, gümrük ve pasaport işlemleri için uluslararası nitelikteki Fortaleza'ya inmek zorunda kaldı. Kontrollerde 24 bavulda 1200 tablete bölünmüş 1 ton 303 kilogram 99 gram kokain bulundu. Kaptan Pilot V.D. baskın sırasında motorları çalıştırıp kaçmaya yeltindiği, Brezilya polisinin silah çekerek uçağı durdurduğu kaydedildi. Sonuçta Türk Pilot V.D. ve İspanyol yolcu Angel Alberto Gonzalez Valdes tutuklandı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kokaindoluataucagidavasindacarpicigelismeler6734220/
Fransa'dan al haberi! Le Monde, Ersoy'un tutuklanmasının perde arkasını anlattı15 izlenme
Gebze'de 16 bina tahliye edildi: Enkazın yanında kocaman metro deliği var yetkililerden açıklama yok!45 izlenme
O spikerden grup seks itirafı! Mehmet Akif Ersoy'u uyuşturucu ile de suçladı14 izlenme
‘Yenidoğan Çetesi’nden sonra şimdi de diyaliz çetesi! Yatağa bağımlı hastalar, usulsüz şekilde diyaliz ünitesi olan özel hastanelere sevk ediliyor27 izlenme
Kamyoncular zam ve ceza kıskacında14 izlenme
Levent Gültekin, AKP'nin istediği başkanlık sistemini çok güzel tarif etmiş !1417 izlenme
Dr. Ergin Koçyıldırım, Bakan Koca’nın açıklamasını yalanladı: ABD’de Türk test kiti yok!161 izlenme
Kamunun zararı 2 trilyon liradan fazla!148 izlenme
MKE, Tank Palet’le aynı kaderi mi paylaşacak?
TOKİ’nin deprem konutlarında çalışan işçiler: "Malzemeden çalındı, denetçiler de rüşvet aldı"
Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan Kadına Şiddet Konusunda Skandal Sözler !!!
CHP 'Hodri meydan' demişti: Tarihi surlara asılan Erdoğan pankartı kaldırıldı