Murat Ağırel, 13 yaşında babasının istismarına maruz kalan bir çocuğun yaşadıklarını köşesine taşıdı.
Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, bugünkü köşe yazısında 2000 yılında doğan ve 13 yaşından itibaren babası ile annesinin istismarına uğrayan A.A.’nın yaşadıklarını anlattı.
Ağırel, A.A.’nın 13 yaşındayken öz babasının tecavüzüne uğramaya başladığını ve 14 yaşında hamile kalarak bir erkek çocuk dünyaya getirdiğini; doğumun evde gerçekleştiğini ve doğan bebeğin A.A.’nın annesi tarafından boğarak öldürüldüğünü yazdı.
“A.A. ayağa kalkıp iyileştikten kısa süre sonra babası tecavüz etmeye devam etti. Aylarca, yıllarca sürdü” diyen Ağırel, sonrasında yaşananları şöyle aktardı:
“Evden birinin yanına kaçtı. İmam nikâhı kıydılar. Başına gelenleri imam nikâhlı eşine anlattı. Sekiz aylık imam nikâhlıyken eşinin ailesi ile birlikte hayvanlarının bakımı için tecavüzcü babasının da ikamet ettiği Mezba diye tabir edilen yere gittiler. Eşyalarını almak için babaannesini aradı. Telefonu babası açtı. Sanki hiçbir şey olmamış gibi ‘Kızım ben yarın İstanbul’a gideceğim’ dedi. A. A. tek bir şey söyledi: ‘Yarın gelirim eşyalarımı alırım...’ Sabah erkenden yola koyuldu. Giderken ne olur ne olmaz diye muhtemelen evde bulunan ruhsatsız silahı aldı. Tüm acıları yaşadığı eve geldi tekrar. Kestirme yolları kullandı. Kapıyı babaannesi açtı. Babaannesine, ‘Babaanne kaçarak geldim, eşimin haberi yok’ dedi. Sonra eşyalarını almak için odaya yöneldiğinde babasının üstü açık bir vaziyette kanepede uzandığını gördü. Babası kendisini görünce ayağa kalktı ve kendisi ile tokalaştı, annesine ‘Kız kaçarak gelmiş ardından gelen var mı bir bak’ diyerek A.A’nın babaannesini yanlarından gönderdi. Daha sonra tecavüzcü baba, A.A’ya yaklaşarak öpmeye çalıştı ve bir yandan da soyunmaya başlamıştı. Babasını itti. Ancak gücü yetmedi ve yatağın üzerine düştü. Tecavüzcü adam tekrar kendisine saldırmaya başladı. Kendisine doğru gelirken korumak amacı ile yanında getirdiği tabanca ile 34 el ateş etti. Tecavüzcü baba yere düştü. Korkudan geldiği yoldan imam nikâhlı eşinin yanına gitti. Silahı evlerinin yakınına attı. Baba, kafasından ve vücudundan vurularak ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bir hafta sonra öldü. A.A. olaydan hemen sonra gözaltına alındı.”
Ağırel, “Savcı A.A. için ‘nitelikli kasten öldürme’ eyleminin TCK 25. maddesinde düzenlenen meşru savunma kapsamında kalması nedeniyle ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmesini istedi. Sadece az bir ceza alacağı ‘ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma’ suçundan ceza verilmesini talep etti” bilgisini aktardı.
Ağırel, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı da konuyla ilgili bilgilendirdim. İlgileniyorlar... A.A’nın koruma altına alınması için çalışma başlatacaklarını aktardılar” dedi.
Yazının tamamını okumak için tıklayın
halktv.com.tr
Saraçhane'ye gitti, yüksek lisans başvurusu iptal oldu18 izlenme
AKP'den emekliye yüzyılın darbesi: İşte en düşük emekli maaşına yapılacak zam23 izlenme
Özgür Özel, Murat Emir ve Yunus Emre'ye yeni fezleke8 izlenme
Küba'dan Türkiye'ye flaş corona aşısı teklifi! "Para istemiyoruz"53 izlenme
Turhan Çömez 'tüm Türkiye duysun' dedi, yenidoğan çetesiyle ilgili şoke eden bilgileri anlattı! "Bebeklerin testislerini sıkarak çürütmüşler"24 izlenme
Yargının içler acısı halini ortaya koydu: 2016 sonrası hakim ve savcılara dikkat çekti44 izlenme
Güllü cinayetinde kritik gelişme: Yeni deliller ortaya çıktı! Soruşturmanın seyrini değiştirecek mesajlar16 izlenme
Hindistan'daki uçak faciasının kaza anları anbean böyle kaydedildi74 izlenme
Dilruba için büyük kampanya başlatıldı
Merkez Bankası'nın üç puanlık indirimi mevduatı vurdu, kredilere dokunmadı bile!
Tokat'ta 23 Nisan’da erkek çocuklarınaa etek giydirip peçe taktırdılar!
Türklere hakaret edip, Suriyelileri öven din taciri 'Suriyeliler geldi yüzümüz güldü !'