Balıkesir Karesi ve Altıeylül ilçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek’in Yörsan’a kayyum olarak atandığı bildirildi.
Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Yörsan’ın iflas kararının beklendiği bir dönemde dilekçe sunulması üzerine mahkeme heyetince iflas erteleme kararının verildiği ve Şimşek’in bu şirkete kayyum atandığı belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Yörsan’ın mahkemeden iflas istemesinin, üreticilerin, süt tedarikçisi firmaların ve işçilerin mağduriyet yaşayacak olması üzerine, Şimşek’in iflas sürecinin her kesimi zor durumda bırakacağını göz önüne alarak mahkemeye sunduğu raporlar, erteleme kararının alınmasında etkili olmuştur. Şimşek, üretici temsilcisi birliklerinin talebi doğrultusunda da mahkeme başkanı tarafından kayyum olarak atanmıştır.”
Açıklamada görüşlerine yer verilen Şimşek, konkordato verildiği günden itibaren üretici temsilcisi olarak süreci yakından takip ettiklerini ifade etti.
Üreticilerin yüksek miktarda alacaklarının bulunduğunu aktaran Şimşek, şunları kaydetti:
“Üreticilerimizin ve süt tedarikinde bulunanların mağdur olmaması için buradayız. Biz işin içinden gelen, sütü bilen insanlarız. Mahkeme heyetine hukukçularımız tarafından sunulan dilekçede şunlar yer alıyor; Yörsan fabrikasının faaliyete geçmesi için gereken ham maddeyi karşılayabiliriz. Fakat yürütülen mali sürecin şeffaf bir yönetim anlayışıyla, bu işin paydaşları her kesimin sürece dahil edilmesi gerekir. Bu koşullar sağlanırsa biz süt birlikleri olarak, bu değerin kaybolmaması için zaten taşın altında olan elimiz yerine tüm gövdemizi koymaya dün olduğu gibi bugünde hazırız.” (AA)

Lise öğrencisine iki öğretmeni istismarda bulundu! Öğretmenlerden birinin TÜGVA yöneticisi olduğu iddia edildi!31 izlenme
Bahçeli'nin 'Ocak dışısın' dediği isim davul ve zurnayla cezaevinden çıktı.39 izlenme
Tüm dünya değerini biliyor! Önce tek tek Cumhuriyet'in kuruluşunu anlattılar, sonra Atatürk'ten övgüyle bahsettiler: "Harika bir adam. Demokrasi ve daha laik bir ülke kurdu. Takdir ediyoruz"33 izlenme
Soylu'dan sonra bir çete daha çökertildi!32 izlenme
Her 100 aileden 70’i kredi ile yaşıyor35 izlenme
Ayşe Ateş, ara karara ateş püskürdü: "Çizdiğiniz o çerçeveyi paramparça edeceğim"27 izlenme
Ankara'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak34 izlenme
CHP'nin 'borsada manipülasyon' iddialarına ilişkin Meclis'e sunduğu önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi!37 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 30.424 yeni vaka tespit edildi, hasta sayısı 5.918'e, can kaybı 15.751’e yükseldi!
Erdoğan'ın hedefindeki gazeteci Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı!
Borç batağındaki AKP’li belediye festivallere milyonlar harcamış!
Ayçiçek yağında indirim hayal oldu! Trakya Birlik Başkanı "Zamanla alışacaklar"