Kocaeli Üniversitesi'nde düzenlenen soru-cevap etkinliğinde Rektör Nuh Zafer Cantürk ile bir öğrenci arasında geçen konuşma gündem oldu.
Etkinlik sırasında söz alan engelli bir öğrenci, kendi fakültesinde engelli tuvaletinin olmadığını ve üst katlara erişim sağlayamadığını belirtti. Öğrenci, rektöre “Fakültede 2 tane engelli öğrenci olmasına rağmen engelli tuvaletimiz yok, normale bile erişimimiz yok. Neye göre üniversitemizi 'erişilebilir' olarak tanıttık?" diye sordu.
Rektör Cantürk’ün yanıtı ise tepki çekti. Cantürk, öğrencinin sorusu üzerine “Eğer destek verirseniz. Nasıl destek vereceğinizin metodolojisini benim söylememe gerek yok. Kendi gayretlerinizle bağışlar vs. artırılırsa biz de erişilebilirliği artırabiliriz” dedi.
TEPKİ ÇEKTİ
Cantürk’ün öğrenciye verdiği cevaplar sosyal medyada tepki topladı.
Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği, Cantürk'ün bu yanıtına tepki göstererek açıklama yaptı. Açıklamada "Bağış mı dediniz? O tuvaleti biz yapacağız" denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) olarak bu tür açıklamaları kabul etmiyor, üniversitelerin en temel insani ihtiyaçlara bile duyarsız kalamayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Sayın Rektör bağış mı dedi? Tamam Biz KYÖD olarak, o engelli öğrencimizin bulunduğu alana, engelli erişimine uygun bir tuvaleti yapmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu, bir lütuf değil; bir sorumluluktur. KYÖD bu kentin vicdanıdır. Bu kentte kimse yalnız değildir."
Tele1
Avrupa Birliği'nden yeni plan: Türkiye, Afganlara baksın diye para verecek!
Sarraf’ı tutuklatan eski savcı sordu: Erdoğan’ın rolü ne?
AKP'li başkan yolda kalınca yönettiği belediyeyi şikâyet etti! "Burayı bir tuzlayın. Belediye Başkanı yolda kalır mı kendi ilçesinde"
Eski YÖK Başkanı Özcan: Çok yolsuzluk gördüm ama...
Yeni bakan, eski bakanın bürokratlarını savcılığa verdi
Yardım için gittiği evde, genç kızın pazardan topladığı çürük meyveleri görünce söyleyecek söz bulamadı
Endonezya, Sinovac aşısının uygulamasında yaklaşımını değiştirdi
Liselilerden 15 Temmuz propagandasına bir tepki daha 'Düne kadar ortaktınız !'
Duyunca ne yapacağını bilemedi: MHP'li Semih Yalçın'ın başını öne eğdiren sözler!
Kardak kahramanı Ali Türkşen’e hapis cezası!
AKP’nin kalesi Konya’da çiftçilerden eylem: "Artık çiftçi uyandı kardeşim, eski çiftçi değil"
Menzil tarikatı lideri İzmir'deki 'tövbe mitingini' anlattı: "Artık ip yetmez oldu. O yüzden artık ip atılmıyor, sözlü olarak sultanımızın söylediğini tekrarlıyorlar"
İşte Arabistan’ın Türk mallarına boykotunun belgesi!
Dilan Polat'ın kaç yıl ceza alacağını eski avukatı açıkladı