Deney kapsamında bir öğretmen tarafından Atatürk portresi, okul binası içinde merdiven kenarına yatay biçimde ve duvara dayalı halde bırakıldı. Portreyi bu şekilde gören öğrencilerden biri, duruma kayıtsız kalmayarak portreyi düzeltti. Ardından başka bir öğrenci portreyi yerden kaldırırken, bir diğer öğrenci ise daha uygun bir noktaya taşıyarak yükseğe yerleştirdi.
Öğrencilerin sergilediği bu duyarlı davranışlar, okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, öğrencilerin herhangi bir yönlendirme olmadan portreye özen göstermesi dikkat çekti.
Okul yönetimi, öğrencilerin gösterdiği bu tutumun değerler eğitimi açısından anlamlı olduğunu belirtirken, yapılan sosyal deneyin gençlerin toplumsal ve tarihsel duyarlılığını ortaya koyduğunu ifade etti. Olay, kısa sürede okul çevresinde olumlu geri dönüşler aldı.
Sözcü
Vergi, harç ve cezalardaki yeniden değerleme oranı belli oldu
Sağlık Bakanı açıkladı: 30.021 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.179.115’e, can kaybı da 30.923’e yükseldi!
Açlığa terk edilen 2 milyon esnaf için CHP harekete geçti!
İslam Hukuku Uzmanı Ali Akın'dan 'Abdülhamid'i tahtan masonlar indirdi' diyenlere çarpıcı yanıt: "Abdülhamid masonların balo masrafını hazine-i hassadan karşılıyordu yahu. Belge numarasını da vereyim"
Narin’in soruşturması nasıl ilerledi, hangi deliller bulundu?
ÇEDES’le türbe ziyaretleri
54 okul hedef gösterilmiş! 67 kişi gözaltında
Suriye'de yaşayan bir gazeteci, Lazkiye'de Alevilerin nasıl katledildiğini anlattı: "Çatışma yok tek taraf var. Baniyas'ta tek bir Alevi kalmadı!"
Erdoğan'a bir şok daha! Görev onayı oranında rekor düşüş!
Berberin corona testi pozitif çıktı, ortalık karıştı! Belediye başkanı da temasta bulunmuş!
İmamoğlu operasyonunun faturası yurttaşa kesildi! Belediye kreşlerinde hizmetler durdu
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın karşısındaki isim Mansur Yavaş!
İBB'nin konuşan duvarlar projesinden 72 Milyon TL'lik tasarruf sağlandı!
Saat 21'i işaret etmişti, Kılıçdaroğlu Saray'ın trollerini ifşa etti! 'Ahlaksızlığın sınırı yok, çocuklar bile araç...'