Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, göreve başlamasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı halka açtı. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Erhürman, seçimde rakibine tarihi fark atarak 9. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlamıştı.
Erhürman, yaptığı açıklamada sarayın yalnızca bir idari merkez olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Bu bina halkın evidir. Cumhurbaşkanlığı, halktan kopuk bir yer olmayacak. Vatandaşlarımız burada kendini evinde gibi hissetmeli.”

Resmî açıklamaya göre, sarayın bahçesi ve bazı bölümleri ziyaretlere açılırken, sosyal ve kültürel etkinlikler için de kullanılabilecek. Hafta sonu halkın ziyaretine açılan saray, yoğun ilgi gördü; vatandaşlar rehber eşliğinde geziler yaptı ve bahçede fotoğraf çektirdi.
Sözcü
Eskiden lükstü şimdi ucuz oldu: Tren bileti uçak biletini solladı
İkramiye artışıyla bir teneke zeytinyağı alınmıyor: Emeklinin halinden haberleri yok
Aybüke Pusat’ın yerine gelecek isim ortalığı karıştırdı, herkes bu iddiayı konuşuyor
Özyeğin Üniversitesi, 10 yaşındaki Atakan için 'En güzel tedavi tecavüz' diyen çalışanının işine son verdi!
‘Burj Al Konkordato’
Dalaman havalimanının yüzde 60'ı İspanyolların oldu!
İstanbul Barosu seçimlerinde, zarftan Sedat Peker çıktı! Cübbe giydirdiler!
Tahliye talebi reddedildi! Timur Cihantimur’un tutukluluğu devam edecek
Emekli zammında ‘öz evlat-üvey evlat’ uyarısı
AKP’li belediyeden İlim Yayma Cemiyeti’ne 'bedelsiz' kafe!
Hayat pahalılığı taziye yemeğini vurdu: AKP'li belediye vatandaşa mesaj attı
Erdoğan, AKP İl Başkanları toplantısında, binlerce kişinin partiden ayrıldığını açıkladı! AKP'nin üye sayısı bakın ne kadar azaldı!
Fahrettin Koca kendisini protesto eden depremzedelere tepki gösterdi
Bahçelievler’de dönüşüme giremeyen binanın sakinleri çözüm bekliyor: "Kırık duvarları seyrederek bekliyoruz ölümü"