Dün DEM Parti'nin 3 belediyesine kayyum atandı. Batman, Halfeti ve Mardin'de belediye başkanları görevden alındı kayyum başkanlar görevlerine başladı. Kayyum kararı Türkiye gündemini de değiştirdi. Kayyum kararlarını köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de bomba bir iddiayı ortaya attı.
Selvi gündeme ilişkin kaleme aldığı yazısında, "Bu bir başlangıç gibi gözüküyor. PKK ile ilişkisi tespit edilen belediye başkanlarının görevden alınacağı, yerlerine kayyum atanacağı söyleniyor. Ama PKK ile ilişkisi olmayan DEM Partili belediye başkanlarının görevlerine devam edeceği ifade ediliyor.
Yani bir süre her sabah yeni bir kayyum haberiyle uyanabiliriz," dedi.
“Haftaya bambaşka bir gündemimiz olacak” diyen Selvi, “Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Yazımın ilerleyen bölümlerinde paylaşacağım. Tam anlamıyla bir geçiş döneminden geçiyoruz. Siyasette dengeler değişiyor” dedi.
Selvi, şöyle devam etti:
“Bu müjde, Suriye’de PKK’ya yönelik kapsamlı bir operasyon olabilir mi? Irak sınırımızda devam eden PençeKilit operasyonunda kilit tamamlanıp, PKK bölgeden tamamen atılmış olur mu? Neden olmasın? Öcalan’ın çağrısına karşı direnen Kandil’e esaslı bir ders verilmiş olur.”
Sözcü
Cumhur İttifakı bütçeyi deliyor!82 izlenme
15 Kişi hayatını kaybetti, giderek yayılıyor! Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Bilim Kurulu toplandı!94 izlenme
Akşener: Damat bakan bize hâlâ masal anlatıyor, Berat harikalar diyarında144 izlenme
Coşkun Aral: "Savaş ürkütücü boyutta, bu kadarını tahmin etmemiştim"64 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 30.021 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.179.115’e, can kaybı da 30.923’e yükseldi!78 izlenme
Türkiye'nin en büyük 4'üncü AVM'si 250 milyon euroya satılıyor!17 izlenme
Kardeşini danışman yapan rektör, otelde sıra bekleyince üniversite sayfasından açıklama yaptırdı27 izlenme
SGK ve İçişleri Bakanlığı’nda rüşvet çarkı!31 izlenme