Ekonomist Dr. Oğuz Demir, sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşımlarda bulundu.
Demir paylaşımlarında, "Darma duman ettiler her şeyi... Ne uğruna oldu? Değdi mi? 100.000 TL'ye 25.000 TL faiz ödemekten kaçıp, o faizi 60.000 TL ödeyecek hale gelmek, bunu da vatandaşın vergisine yıkmak işte tam da böyle bir şey.." dedi.
Demir paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:
"2021 Eylül'de politika faizi %19 enflasyon %19,58'di.. Faizi düşürme inadıyla bugün faiz %14 enflasyon %70. Faiz düşünce lobilere para gitmeyecek dediler. Kur sıçradı, enflasyon uçtu ve o gün finansal sistemden ödenecek faiz yükünü bugün vatandaşa yıktılar.
KKM bütçe maliyeti 80 milyar TL'yi buldu. Şimdi bir de faizi dahi belirsiz enflasyona endeksli bono konuşuluyor. Enflasyon yılı %60 ile kapatsa bile faizi bu olacak... Sonbahardaki indirimler olmasaydı bugün KKM ve enflasyona endeksli bononun yarısı kadar faizimiz olurdu.
Ayrıca ne kur böyle sıçrar, ne enflasyon bu kadar artar ne de bütçe böyle faiz bütçesine dönerdi.. Darma duman ettiler her şeyi... Ne uğruna oldu? Değdi mi?
100.000 TL'ye 25.000 TL faiz ödemekten kaçıp, o faizi 60.000 TL ödeyecek hale gelmek, bunu da vatandaşın vergisine yıkmak işte tam da böyle bir şey.."
halktv.com.tr
Öğretmen, polis, hemşire ve din adamlarının yıllardır beklediği 3600 ek gösterge hayal oldu!46 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektörden skandal karar: Mezunlar Günü Etkinliği yasaklandı!31 izlenme
AKP'li vekil Zülfü Demirbağ, geçim derdindeki milletle adeta dalga geçiyor! 'Eti kiloyla değil gramla, meyve ve sebzeyi de taneyle alın!'59 izlenme
"Filosunu yenileyememiş" diyen Erdoğan'ın THK'da 'onursal başkan' olduğu ortaya çıktı!40 izlenme
Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'ten Devlet Bahçeli'ye sert sözler: "Devlet Bahçeli’ye hakkımı helal etmiyorum. Saygı da duymuyorum, Sayın da demiyorum"36 izlenme
Son ankette çarpıcı sonuç: Emekli 'sandığı' bekliyor15 izlenme
Ünlü fast food zinciri Türkiye'de konkordato istedi: Binlerce çalışanına iş arıyor17 izlenme
Kapatılan şeriatçı vakfın okulu eğitime devam ediyor, MEB görmezden geliyor!73 izlenme