Antalya'nın merkez Muratpaşa ilçesinde bulunan Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bahçesindeki metruk binanın çatısında fotoğraflanan Atatürk büstü, önce sosyal medyada ardından da kent genelinde tepkilere neden oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Ülkemizde kimi odaklar, bir yandan Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet'in tüm nimetlerinden yararlanırken bir yandan da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk' e hakaret etme alçaklığını gösterebilmektedirler. Bir eğitim kurumunda yaşanan bu rezaletin sorumlularının bulunarak gereğinin yapılması için Milli Eğitim İlçe ve İl Müdürünü, Sayın Kaymakam ve Sayın Vali Münir Karaloğlu nu göreve davet ediyorum” dedi.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ: DEPODAN ÇALIP, ÇATIYA ÇIKARDILAR
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise olayın bir provokasyon olduğu savunuldu.
Fotoğrafın 12 Haziran günü saat 18.00 civarında çekildiği belirtilen açıklamada; Atatürk büstünün okulun bahçesindeki depoda muhafaza edildiği sadece 10 Kasım ve 29 Ekim törenlerinde masadaki Türk bayrağının üzerine konularak kullanıldığı kaydedildi.
Atatürk büstünün, bulunduğu depodan kimliği belirsiz kişilerce camları kırılarak çıkarıldığı savunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi “Olayın fark edilmesi sonrasında okulun güvenlik görevlileri ve okul idaresince büst koruma altına alınmıştır. Atatürk büstüne herhangi bir zararın verilmediği, büstün fotoğrafını çekip basına verenler tarafından depodan alındığı ve provokatif eyleme dönüştürmek amacıyla yapıldığı değerlendirilmektedir. Okul idaremizce konuyla ilgili polis karakoluna suç duyurusunda bulunulmuştur. Müdürlüğümüzce maarif müfettişi görevlendirilmiştir.”
Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: "Sen benim ne demek istediğimi anladın"36 izlenme
Hande Fırat, Murat Çelik ve Hakan Çelik…’Haber yapmak yerine haber oldular!'204 izlenme
Süleyman Soylu'ya 4.9 tonluk kokain soruldu!81 izlenme
8 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunanlara 42 yıl hapis103 izlenme
Herkesin cevabını beklediği sorular!48 izlenme
İzmir-Ankara arasında bitmeyen yol: 2023 için söz verilmişti, maliyeti 19 katına çıktı35 izlenme
"Eyvah" dedirten gelişme!65 izlenme
Emine öğretmenin ölümünde ehliyetsiz sürücüye 17 bin TL ceza44 izlenme
Kahramanmaraş’ta hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu
İşte acı gerçek! 11 yıldır savaşta olan Ukrayna'nın parası Türk lirası ile eşitlendi
Bloomberg paylaştı, ortalık karıştı! Türkiye'ye gelen 1.4 milyon doz Pfizer aşısına ne oldu?
Denizbank Genel Müdürünün 'Uzaylı' videosu Fatih Terim fonu sebebi ile yeniden gündem oldu