KESK Tunceli Şubeler Platformu tarafından Gülistan Doku soruşturmasına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Gülistan Doku için hakikat açığa çıkıyorsa, Rojvelat Kızmaz, Rojin Kabaiş ve Esma Kılıçaslan için de açığa çıkacaktır" denildi.
KESK Tunceli Şubeler Platformu Gülistan Doku için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Sanat Sokağında bir araya gelen KESK üyeleri, Kışla Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Açıklamayı KESK Tunceli Şubeler Platformu adına Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube Eşbaşkanı Serap Kahraman okudu.
Gülistan Doku olayının, kayıp dosyasının ötesine geçtiğini belirten Serap Kahraman, şunları söyledi:
"Bu mesele, yalnızca bir kayıp dosyası olmanın ötesine geçmiş, dönemin mülki idare amirlerinden başlayarak üniversite, hastane, emniyet ve çeşitli kamu kurumlarına kadar uzanabileceği iddia edilen geniş bir koruma, suskunluk ve cezasızlık düzeninin sorgulanmasını zorunlu kılmıştır. Eğer bir kentte kadınlar kayboluyor, şüpheli ölümler yaşanıyor, deliller karartılıyor ve kamu makamları etkin soruşturma yürütmüyorsa, orada münferit olaylardan değil, yapısal bir çürümeden söz etmek gerekir. Yalnızca Gülistan Doku dosyası değil, Dersim’de yaşanan tüm şüpheli kadın ölümleri ve kayıp vakaları yeniden, bağımsız, tarafsız ve derinlemesine soruşturulmalıdır. Başta Gülistan Doku'nun yakın arkadaşı Rojvelat Kızmaz'ın ölümü olmak üzere kamuoyunda kuşku yaratan her olay bütün yönleriyle aydınlatılmalıdır. Hiçbir makam, mevki, unvan ya da kurumsal aidiyet cezasızlık zırhına dönüşmemelidir.
"Hiçbir dosya karanlıkta bırakılmasın diye mücadele edeceğiz"
Söz konusu veri silme işleminin hangi yetki ve gerekçeyle gerçekleştirildiği, işlemin kim ve kimler tarafından yürütüldüğü, kayıtların neden geri getirilemez şekilde ortadan kaldırıldığı ve olası bir delil karartma durumunun söz konusu olup olmadığı açıklığa kavuşturulmalıdır. Hastaneler, vatandaşların en hassas anlarında başvurduğu ve mahremiyetin en üst düzeyde korunması gereken kurumlardır. Güvenlik kamera sistemlerinin amacı, güvenliği sağlamak iken bu sistemlerin denetimsiz ve keyfi şekilde kullanılması, kamu güvenine açık bir darbedir. Sorumluluğu olduğu iddia edilen o dönem ki rektör de dahil olmak üzere ilişkili kişiler açığa çıkarılmalı ve yargı önünde hesap vermelidirler. Gülistan Doku için hakikat açığa çıkıyorsa, Rojvelat Kızmaz, Rojin Kabaiş ve Esma Kılıçaslan için de açığa çıkacaktır. Hiçbir dosya karanlıkta bırakılmasın diye mücadele edeceğiz."
Tele2 Haber
'Giderlerse gitsinler' dedikleri doktorlar depremzedelere koştu
Seçime 9 gün kala skandal iddia: Seçmene verilen oy pusulasında AKP’ye “evet” mührü!
'İsrail’le ticareti kes' diyen 11 gence hapis cezası istendi
AKP'li Osmangazi Belediyesi, sahte ödülün tanıtımına binlerce lira harcamış!
İBB’ye operasyonun bedeli: 4 ayda 2 İBB bütçesi faize gitti!
Yandaş yazardan akıl almaz sözler: "Türkiye'nin doktorlara, mühendislere değil ilahiyatçılara ihtiyacı var"
Rusya-Ukrayna savaşında son durum! Kiev sınırında bombardıman başladı, siviller tahliye ediliyor…
Özgür Demirtaş'ın geçmişte yaptığı tespitler yeniden gündem oldu
Kılıçdaroğlu'ndan iki günde üç ıska
Vatandaş, ülkenin neden bu hale geldiğini mükemmel anlatmış !