Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Minder ve Muhammet Mücahit Küçükyılmaz’ı Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na, Merve Kavakcı'nın kızı Mariam Kavakcı ile Serkan Taranoğlu’nu ise Cumhurbaşkanı Danışmanlığı’na atadı.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir; Cumhurbaşkanı kayırmacılık ve nepotizmde sınır tanımıyor. Anayasayı istediğinde yok sayıyor, mahkemelere açıkça talimatlar gönderebiliyor. Medyanın, üniversitelerin ve tüm muhalif kesimlerin susturulduğu bir dönemde atamalar yapılırken de son derece keyfi davranılıyor. Herhangi bir dışişleri geçmişi olmamasına rağmen büyükelçi atanmış olan Merve Kavakçının kızının da Saray'a başdanışman yapıldığını görüyoruz. Uzmanlığı konuşma dili patolojileri olan bir kişinin sırf maaş alsın diye Saray'a başdanışman yapılması asla kabul edilemez. Devlet kadroları birilerini ödüllendirilmek için dağıtılıyor ve kamu bürokrasisi böylelikle giderek daha fazla sürüyor.
Atamalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararlara göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na Ahmet Minder ve Muhammet Mücahit Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanı Danışmanlığı'na Mariam Kavakcı ile Serkan Taranoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliği'ne Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeliklerine ise Fatin Rüştü Karakaş ve Fatih Sultan Mehmet Yıldırım atandı.
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bütçe Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan genel müdür yardımcılıklarına Halit Küçükünal ve Bahtiyar Sazlık, Adli Tıp Kurumu 8'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliği'ne Prof. Dr. Mustafa Ercüment Aksoy, 8'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Üyeliği'ne ise Doç. Dr. Bahri Teker getirildi.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyeliklerine Ahmet Aksu, Hurşit Yıldırım ve İhsan Uğur Delikanlı'yı, Milli Savunma Bakanlığı müfettişliklerine Abdullah Fatih Yavuztürk, Arif Doruk Öztürk, Emre Kuloğlu, Kenan Akbayır, Necmettin Mehrekula, Osman Öztürk, Resul Arslan, Sabri Uzun, Selçuk Şakar ve Sezer Çalışkan'ı, Sanayi Teknoloji Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na da Ali Uygun'u atadı.
Mariam Kavakcı bir konuşma dili patoloğu ve iş kadınıdır. Dr. Kavakcı'nin araştırma alanları arasında dil işlemenin nörobiyolojik yönleri, motordil etkileşimleri, dil bozuklukları ve bunların genomik özellikleri bulunmaktadır.
Ek deneyimleri arasında motor konuşma bozuklukları, fonolojik bozukluklar ayırıcı olarak tanı aldığı bir klinikte çalışmak ve koklear implantları olan çocuklara tedavi uygulamak bulunmaktadır.
Mariam Kavakcı 2017 yılında, İkinci Yüksek Lisans derecesini Texas Üniversitesi'nde İletişim Bilimleri ve Bozuklukları bölümünde tamamladı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/annebuyukelcikardesvekilkizidadanisman3034414/
Gazeteci Sertaç Eş'ten dikkat çeken İBB borsası tespiti: "Bu dava çöker! Sadece bu dava çökmez..."23 izlenme
Pazar burnundan soluyor: "Kefen bile alamayız, soğan ekmek yiyeceğim"29 izlenme
Topkapı Sarayı'nın bahçesinde Kadir Topbaş'ın yeğenine büyük kıyak!124 izlenme
Skandal iddia: AKP'li meclis üyesinin eşi, kadın personeli darp etti!54 izlenme
Yargıdan gerici kadın düşmanı için skandal karar!156 izlenme
Benzine bir zam daha!91 izlenme
Kadın komandolardan İstanbul Boğazı'nda nefes kesen gösteri! İşte Atatürk'ün evlatları48 izlenme
Taşımacılardan otoyol ücreti ve mazot isyanı: "Canımıza tak etti!"43 izlenme