Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TL'nin döviz karşısında yüzde 80'e yakın değer kaybettiğini ve açlık sınırının 3 bin 100 TL'yi aştığını belirterek, "4 kişilik bir ailenin zorunlu gıda, barınma, kira ihtiyaçlarını hesapladığımızda asgari ücretin açlık sınırının iki katına yani 6 bin 200 TL'ye yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
Milyonlarca asgari ücretli, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararı beklerken bir açıklama da Bozgeyik'ten geldi.
"ÜCRETİN VERGİ DIŞINDA TUTULMASI VE VERGİ DİLİMİNİN YÜZDE 15’TE SABİTLEMESİ TALEBİMİZ VAR"
Bozgeyik, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu belirterek şöyle konuştu:
19962001 krizlerinden sonra en fazla derinleşen ve giderek yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir süreçle karşı karşıyayız. Faiz indirim kararı ile birlikte dolar kurunda yükselmeler oldu ve Türk lirasında yüzde 7580’e yakın değer kaybı yaşandı. Artan bu yoksulluk, geçinememe sorunu ve yine son bir ay içerisinde elektrik, doğalgaz ve temel gıda maddelerine gelen zamlarla birlikte hem biz kamu emekçileri açısından hem de asgari ücretli açısından geçinememe, barınamama sorunu ile karşı karşıyayız. Bugün Türkiye’de açlık sınırı 3 bin 100 TL’yi aştı. Yoksulluk sınırının ise 10 bin TL’ye yaklaştığı bir dönemde açlık sınırının altında çalışan on milyonlarca işçiden söz edebiliriz. KESK olarak 4 kişilik bir ailenin zorunlu gıda, barınma, kira ihtiyaçlarını da hesapladığımızda en az asgari ücretin açlık sınırının iki katına çıkarılması gerektiğini ifade edebilirim. KESK olarak uzun süredir hem asgari ücretin vergi dışında tutulması hem de vergi diliminin yüzde 15’te sabitlemesi talebimiz var. Açlık sınırı şu an 3 bin 100 TL. Asgari ücretin 6 bin 200 TL’ye yükseltilmesi gerekir.
https://www.krttv.com.tr/ekonomi/kesktenasgariucretaciklamasih103705.html
Destici durmuyor! Bu kez kredi kartlarının iptalini istedi32 izlenme
Çanakkale yangınında korkunç gerçek ortaya çıktı: Atatürk için dikilen ağaçları kesmişler!54 izlenme
'Hangi bakan makam aracı için 37 bin lira kira ödüyor?'76 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 574 can kaybı, 27069 vaka!127 izlenme
Denizbank Müdürü Hakan Ateş’in Seçil Erzan davasındaki ifadesi ortaya çıktı57 izlenme
AKP, 'usulsüzlük var' dediği sandıklardan birinci çıktı!116 izlenme
Sedat Peker bu kez de o ismi işaret etti! "Bu konuyu da araştırın, buradan çok suç çıkar"68 izlenme
Konseri iptal edilen Melek Mosso: "Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakım"76 izlenme
Emeklilerden TÜİK önünde boş poşetli eylem: 'Çay kaşığıyla verip kepçeyle alacaklar'
İktidarın sesi Sabah yazarı Hilal Kaplan çocuk yaşta evliliği savundu, CHP'yi hedef gösterdi!
Bloomberg, Beşar Esad'ın nasıl kaçtığını ortaya çıkardı
Son ankette büyük şok: MHP ilk kez baraj atına düştü!