Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin mutlak butlan davası yeniden siyasi gündemin üst sıralarına taşındı. Henüz mahkemeden çıkmış bir karar bulunmamasına rağmen, kulislerde partiye kayyum atanabileceği yönünde iddialar dillendirilmeye başlandı.
Özellikle bazı basın organlarında yer alan haberlerde, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası bir kayyum sürecinde partiye dönebileceği öne sürüldü. Bu iddialar, CHP içinde yeni bir tartışma başlattı.
“Kılıçdaroğlu’nun Prensi” olarak anılan CHP’li Oğuz Kaan Salıcı, Genel Başkan Özgür Özel’e yönelik eleştirilerini kamuoyuyla paylaştı.
"Partimizin siyasi rakibi kendi üyeleri değil, ülkeyi yöneten iktidardır" diyen Salıcı'nın paylaşımı şöyle:
" Sayın Genel Başkanımızın Adalet Bakanı’nın malvarlığını açıklama sözü hem parti hem de ülke kamuoyunda güçlü bir beklenti yaratmıştır.
Kamuoyu Sayın Genel Başkanımızdan söz konusu iddiaları duymak isterken geçmişte ilçe başkanlığını yapmış arkadaşlarımızın Partimizden ihraç edilmeleri, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en müstesna zenginliklerinden parti içi demokrasiye vurulmuş bir darbedir.
Partimizin siyasi rakibi kendi üyeleri değil, ülkeyi yöneten iktidardır.
Sokakta demokrasiden, çoğulculuktan ve ifade özgürlüğünden söz ederken, bu ilkeleri evimizin içinde uygulamamak tutarsızlıktır. Kaldı ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısının, “ortak cumhurbaşkanı adayımıza oy vermemekle” övünenlere dahi açıldığı bir dönemde, Partimizin en zor görevlerinden ilçe başkanlığını üstlenen arkadaşlarımıza kapatılması izahı güç bir durumdur.
Kuşkusuz, parti disiplini kurumsal işleyişin temelidir. Ancak gençlik kollarında çalışmış, Partimize emek vermiş insanların derdini dinlemek ve sesini duymak da parti disiplininin bir parçasıdır.
Parti içinde, herhangi bir hakarete başvurmadan, fikir temelinde ve ifade özgürlüğü sınırları içinde eleştiri dile getirmek bir haktır. Yüksek Disiplin Kurulu’nun eleştirilere tahammülsüz davranması; tweet atana, yazı yazana, haber yapana, karikatür çizene dava açılan bir ortamda partimizin ahlaki üstünlüğünü de zedelemektedir.
“Parti içi eleştiri hakkı”, daimi yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Partililere mirasıdır.
Atatürk’ün koltuğu üstün bir makamdır. O koltukta oturan herkesin bu ilkeleri bilmesi ve benimsemesinde fayda vardır."

Sözcü
Erdoğan 'kapatıyoruz' diyen TRT spikerine çattı ! 'Neyi kapatıyoruz, program bitti mi ?'2340 izlenme
“AKP’de büyük kopuşlar olacak”252 izlenme
RTÜK, Ebubekir Şahin’in çiftliğine döndü: İmza attığı yeni atamalar ortaya çıktı27 izlenme
Mansur Yavaş'a dava açıldı!123 izlenme
Narin cinayetinde tutuklu eniştenin ifadesi ortaya çıktı: "Pişmanım!"47 izlenme
Bütçesi kısılan İmamoğlu'ndan dev atılım! İBB'den elektrikli metrobüs devrimi44 izlenme
AKP'nin DEM planı sokakta iflas ediyor: DEM Parti Sancaktepe İlçe Örgütü, CHP'nin düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine katıldı20 izlenme
Sağlıkta gelinen son durum: İlacı bulamadığı için kör kalma ihtimali var…48 izlenme
Balkonda şarjöre mermi dolduran şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Gözaltına alınıp serbest bırakılan işçilere iki kez sokağa çıkma cezası kesildi!
Bu anket başka anket: Her iki kişiden biri aynı şeyi söyledi
'Pensilvanya’ya hiç gitmedim' diyen Özhaseki'nin, Gülen'in Pensilvanya'daki evinde çalışan Mahmut Yeter'e yazdığı mektup ortaya çıktı !