Son dönemde Türkiye'nin farklı bölgelerinde art arda yaşanan zirai don afeti tarım alanlarında ciddi hasar yarattı. Uzmanlar, don felaketinin bilançosunun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını ifade ediyor.
Üretici ise tarım ürünlerinin zarar görmesinden şikayetçi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yetkililere çağrıda bulundu. Ağbaba'nın paylaşımında, "Emek ziyan oldu, umutlar buz tuttu! Çiftçinin borçla aldığı mazotla, gübreyle, ilaçla adeta çocuğu gibi baktığı kayısıyı don vurdu! Bu kayısı sadece bir meyve değil; bu çiftçinin geçim kaynağı, çocuğun okul parası, gencin çeyiz parası, ailenin umududur! Devlet acilen harekete geçmeli ve zaten zor durumda olan çiftçimizin yanında durmalıdır!" ifadeleri yer aldı.
Videoda göz yaşlarına hakim olamayan çiftçi bir kadın, "Şuna bak. Çocuk okut, evlendir. Git ilacı, gübreyi borçla al. Mazotu borçla al" dedi.
Erdoğan'ın 'ek gösterge' açıklamasına sendikalardan tepki!
CHP'nin afişleri toplatılmıştı: Soylu'ya 'Kimleri rahatsız etti' sorusu
Şehitlerden kalanlar Polis Müzesi'nde sergileniyor
Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel: Can kaybı artıyor
Mehmet Özhaseki’yle ilgili Ankara’yı yerinden oynatan iddia: "Bu doğruysa yargı karşısına çıkaracaksın"
Dolar 2022'nin rekorunu kırdı! İşte piyasalarda son durum!
Son sözü YSK söyledi: "CHP İstanbul kongresi devam edecek"
Soylu’ya Twitter’dan ‘nefret içerikli’ uyarısı!
Özelleştirmedeki amaç belli oldu: TEİAŞ’ın özelleştirilmesinde hedef değerli araziler!
Mitinge getirilen AKP’liler KYK yurdunda ağırlandı!
Deprem konutlarını 716 bin liraya mâl edip, 1 milyon 558 bin liraya satacaklar
Avukatları her şeyi itiraf etti: Dilan-Engin Polat'ı 300 milyonluk naylon fatura yaktı
Allah belanızı versin ! Şehit ailelerinden aldılar, Suriyelilere verecekler !
Kardak kahramanı koramiral, er olarak gömüldü