Kapadokya’da Peribacası gece yarısı çöktü!

15 izlenme 21 Eylül 2025
Reklamlar

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde peribacasının bir bölümü gece saatlerinde yıkıldı.


Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da, Göreme beldesi Gaferli Mahallesi’nde bulunan bir peribacasının büyük kısmı gece saatlerinde çöktü.

kapadokyada-peribacasinin-bir-kismi-yik-922653-274135.jpg

kapadokyada-peribacasinin-bir-kismi-yik-922668-274135.jpg

AYAKTA KALAN KISMIN DA YIKILMA TEHLİKESİ BULUNUYOR

Henüz nedeni belirlenemeyen çökme sırasında etrafa kaya parçaları saçıldı. Şans eseri olayda yaralanan olmadı. Ancak ayakta kalan bölümün de yıkılma tehlikesi bulunduğu bildirildi.

HER YER TOZ BULUTU OLDU

İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, bölgedeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde peribacasının çökmesiyle etrafın yoğun toz bulutuyla kaplandığı görüldü.

KAPADOKYA ALAN BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Kapadokya Alan Başkanı Cem Aslanbay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yıkılan peribacasının eteklerinde eski dönemlerde açılmış kaya mekânlar bulunuyor. Ayrıca iklim değişikliğinin yarattığı sıcaklık farkları ve donma-çözünme etkisi nedeniyle güney cephesinde kaya kopması meydana geldi. Bu durum sonucunda kısmi bir tahribat oluştu” ifadelerini kullandı.

Kaynak:DHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye'nin en zengin 10 ismi arasına girdi: İşte Selçuk Bayraktar'ın yeni serveti Oktay Vural’dan imalı Sinan Ateş mesajı Deprem sonrası HES felaketi uyarısı Gri pasaport skandalıyla gündeme gelen belediye başkanından bir skandal daha! Betonu aile şirketinden almış!