2019 yılında 1 milyar TL’si bağışlardan olmak üzere toplam 1,2 milyar TL gelir elde eden vakfın 2020 yılındaki yurtiçi inşaat harcamalarının toplamı 473 milyon TL’ye ulaştı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın faaliyetlerine destek olmak amacıyla kurulan Diyanet Vakfı’nın 2020 yılı faaliyet raporu, vakfın yüksek harcamalarını gözler önüne serdi.
Yıllık geliri 1 milyar TL’nin üzerinde olan vakıf, yurtdışında inşa ettirdiği camiler için on milyonlarca avro harcama gerçekleştirdi. Vakıf, Makedonya ve Arnavutluk’ta inşa ettiği iki cami için ise toplam 39 milyon 699 avroyu gözden çıkardı. Kırgizistan’da yapımı devam eden Özgen İmam Serahsi Camii’nin yaklaşık maliyetinin ise 1 milyon 295 bin Amerikan Doları olduğu öğrenildi.
İKİ CAMİYE 40 MİLYON EURO
Vakfın 2020 yılı faaliyetlerini içeren rapora göre, Makedonya’da yapımına devam edilen Üsküp caminin toplam maliyeti 15 milyon 468 avro olarak hesaplandı.
Caminin 4 bin 100 metrekare alan üzerine inşa edildiği ve kapasitesinin 2 bin kişi olduğu bildirildi. Arnavutluk’un Tiran kentinde, Meclis binasının hemen yanına inşa edilen Tiran Namazgah Camii’nin maliyeti de çok yüksek tutarlara ulaştı. Temeli 13 Mayıs 2015’te atılan caminin 2021 yılı sonuna kadar tamamlanacağı belirtilirken yaklaşık maliyeti 24 milyon 230 bin avro olarak açıklandı.
Makedonya ve Arnavutluk’ta inşa ettirdiği camiler için 40 milyon avroya yakın parayı gözden çıkaran vakıf, Kırgizistan’da inşası süren caminin yaklaşık maliyetini ise 1 milyon 295 bin dolar olarak duyurdu. Yurtdışındaki camiler için on milyonlarca avro para harcayan vakfın Türkiye’deki yıllık inşaat harcaması da 493 milyon 700 bin TL’ye dayandı. Toplam inşaat harcamasının 473 milyon TL’sinin yeni inşaat işlerini, 20,4 milyon TL’sinin ise tadilat işlerini kapsadığı belirtildi.
SURİYE’DEKİ CAMİLERİN ONARIMINA 25 MİLYON LİRA
Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle zarar gören toplam 467 cami ve hizmet binasının tadilat işleri de TDV bütçesinden karşılandı. 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilen tadilat işlerinin toplam maliyeti kayıtlara, 24,4 milyon TL olarak geçti.
DİYANET SEN’E SUÇ DUYURUSU
DiyanetSen’in çocuk dergisindeki skandal görselleri yargıya taşıyan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "DiyanetSen’in görev ve sorumluluk alanına girmeyen, çocukların psikolojisini bozan görselleri içeren bir dergiyi çıkarması hukuken de suçtur" dedi. Kaya, dergiyi hem Meclis gündemine taşıdı hem de DiyanetSen yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Müftü CHP'lilerin dağıttığı aşureyi yemedi !140 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 63.082 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.150.039’a, can kaybı da 35.320’ye yükseldi!124 izlenme
İstanbul'da yaşamanın aylık maliyeti 49 bin 159 TL oldu41 izlenme
Ali Koç'tan Nihat Özdemir'e kapak! 'Hazine garantili borçları ben de imzalarım. Kendi şirketlerinin borçları hazine garantili!'97 izlenme
Atatürk düşmanı Fatih Tezcan'dan 23 Nisan'da tehlikeli provokasyon!401 izlenme
İstanbul'da bebek açlıktan mı öldü?31 izlenme
İmamoğlu davası: Eski hakime 'Sen ceza ver, biz istinaf mahkemesini çözdük' denmiş35 izlenme
Sedat Peker'den Ağar'a fotoğraflı yanıt! "Beni Tolga Ağar'la tanıştıran Mustafa Karlıdağ, Adıbelli cinayeti için mafyayla görüşmeler yaptı"195 izlenme
Tutuklanan Mersin Bölge Sulama Birliği Başkanı'nın Soylu ve Yıldırım ile fotoğrafları ortaya çıktı!
Ege Denizi'nde şiddetli deprem
İtalyan vekil Sara Cunial'dan çarpıcı meclis konuşması! 'Covid-19 Bill Gates’in planı!'
Polis içeridekilere gaz sıktı: Gürsel Tekin CHP il binasına girdi, CHP'liler içeride barikat kurdu