İstanbul’un su, tarım ve orman alanlarını da inşaat alanına çeviren Kanal İstanbul projesi rantı, İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından hız kazandı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kanal projesi güzergahında onlarca ihaleye imza attı. Sazlıdere Barajı havza koruma alanlarına binlerce konut için inşaat çalışmaları sürüyor. AKP'li Arnavutköy Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ), sık sık proje güzergahında arsa satışı yapıyor.
Son olarak TOKİ'ye bağlı Emlak Yönetim proje güzergahında yer alan Baklalı mahallesindeki 4 arsayı satışa çıkardı. Plansız Alan olarak belirtilen söz konusu taşınmazların 1/100.000 ÇDP tarım alanı olduğu kaydedildi. 65 bin 649,82 metrekarelik 4 taşınmaz için 172 milyon TL'ye bedel belirlendi.
Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılan üç farklı ÇED başvurusunda göre bölgeye toplamda 12 bin 92 adet daha konut yapılacağı belirtildi. Projeler “250 Bin Sosyal Konut Projesi” adı altında gerçekleştirileceği ifade edildi.




Sinan Ateş paylaşımları yapan vatandaşın evi kurşunlandı!69 izlenme
İktidarın gizli planı ifşa mı oldu? O banknotlar sosyal medyayı salladı!48 izlenme
Konkordato ve iflas kararlarında büyük artış37 izlenme
Elektriği kesilen vatandaşın isyanı '10 günlük çocuğum var ve param yok, ne yapacağımı bilmiyorum'67 izlenme
Erdoğan’ın Ayasofya konuşmasına suç duyurusu!163 izlenme
Rojin Kabaiş'in ölümünde yurda soruştuma izni çıkmadı22 izlenme
Deniz Zeyrek Sinan Oğan'ın aracı için 12 milyonluk demişti: Sadece 6 milyoncukmuş!45 izlenme
Cumhuriyetin büyük değeri yok edildi, içi boşaltıldı!39 izlenme