Büyükçekmece Kaymakamlığı’nın ilçede bulunan muhtarları arayarak, Kanal İstanbul’un ÇED raporuyla ilgili dilekçe vermek isteyen vatandaşlara yardımcı olmamaları yönünde uyarıldığı iddia edildi.

OLAYI MUHTARLAR BİLDİRDİ
Büyükçekmece'deki mahalle muhtarları tarafından paylaşılan bilgiye göre kaymakamlık yazı işleri müdürlüğü yetkilileri, telefonla aradığı muhtarlara “Kanal İstanbul ile ilgili sosyal medyada olumsuz paylaşımlar yapmayın, itiraz dilekçesi vermeye sakın gitmeyin. Siz devletin temsilcilerisiniz” dedi. Kaymakamlık yetkilileri, 18 mahalle muhtarıyla yaptıkları telefon görüşmelerinde bu uyarıyı İstanbul Valiliği tarafından kendilerine verilen talimat gereği yaptıklarını da ifade etti.
“TEHDİTLERİ HAYATA GEÇİRMENİZE İZİN VERMEYİZ”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bir kişi ve çevresindeki yandaş bir grubun kişisel menfaatleri amacıyla ortaya attığı Kanal İstanbul Projesi'nin meşru olmadığı apaçık ortada. Projeden haksız rant elde etme hayali kuranlar dışında hiç kimseye faydası olmayan projeyi bu tür tehditlerle de baskılarla da hayata geçirmenize izin vermeyeceğiz” dedi.
İstanbulluların her türlü engellemeye rağmen haklarını savunmaya devam edeceğini vurgulayan Kaftancıoğlu, muhtarlara yönelik tehdit içeren uyarılara tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu olaya tepki gösterdi. Muhtarların yanında olduklarını belirtti.
Kaftancıoğlu, şunları söyledi;
* Atanmış memurlar seçilmiş muhtarlarımızı tehdit edemez. Seçilmişlere yönelik baskılarla demokrasi üzerinde vesayet, halk üzerinde tahakküm kurmaktan vazgeçin. Halkla da bilimle de inatlaşmayın.
* Kanal İstanbul projesi defalarca kez ihanet ettiğiniz İstanbul'u İstanbul'u yok etmek, katletmek için yapılan bir cinayet projesidir. İstanbullular da onların oylarıyla seçilen muhtarlar da doğruyu söylemekten, halka rağmen kişisel menfaatleriniz için katletmek istediğiniz bu kenti savunmaktan vazgeçmeyecek.
TBMM’nin 100. yıl kutlamaları iptal edildi!85 izlenme
Türkiye'nin dev inşaat şirketi iflasla boğuşuyor29 izlenme
Bilirkişi, Fahrettin Altun'u haksız buldu: İzinsiz yaptırdığı eklentiler imar mevzuatına aykırı49 izlenme
Çocuk tacizini haber yapıp duyuran gazeteci gözaltına alındı30 izlenme
Fatma Girik de ‘Her şey çok güzel olacak’ dedi93 izlenme
Halil Konakcı: “Devlet bize çok önemli bir yer tahsis etti. Biz, MİT gibi doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlıyız. O kadar güçlü bir kurum yapıldık”28 izlenme
Corona virüsten korunmak için dezenfektan ve etil alkol içti, uyguladığı taktik hayatına mal oldu!181 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde yargılananlar 19 ay sonra senaryoyu değiştirdi!27 izlenme
Manavgat'ta yerleşim yerlerine sıçrayan büyük yangın böyle görüntülendi!
Kılıçdaroğlu Ensar aracılığıyla ABD'ye milyonlarca dolar gönderildiğini iddia etmişti, AKP’den Ensar’a ‘moral’ ziyareti!
Marmara Üniversitesi'nden Erdoğan'ın diplomasına ilişkin yeni açıklama
Narin cinayetinde mütalaa açıklandı: İşte istenen cezalar!