Genel seçimlerde birçok devlet kurumundan olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da çok sayıda isim AKP’den aday adayı oldu. AKP’den milletvekili aday adayı olan müftüler aday gösterilmedi ancak Diyanet’te üst düzey görevlere getirildi, büyük illerin müftülük makamlarına atandı.

Hasan Çınar
MAKAM DAĞITILDI
Erzurum Müftüsü olarak görev yapan Hasan Çınar, 2015 yılında istifa ederek AKP’den milletvekili aday adayı oldu. Aday gösterilmeyince, Adana Müftülüğü’ne atandı. Şimdi de Ankara Müftüsü oldu. 2015’de AKP’den adaylık için istifa eden Durmuş Ayvaz da, milletvekili olamayınca önce Amasya İl Müftülüğü’ne getirildi. Son olarak da Kayseri İl Müftüsü oldu.

Mehmet Sönmezoğlu
Eski Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Düzce’den AKP adayı oldu, aday gösterilmeyince Ankara İl Müftüsü olarak Diyanet’e geri döndü. Son olarak bu yıl şubat ayında yeniden Kocaeli İl Müftüsü olarak atandı. Kırşehir İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk, 2015 seçimlerinde AKP’den aday adayı oldu. Ancak aday gösterilmedi. Diyanet’e dönen Öztürk, İzmir Urla Müftüsü olarak atandı.

Durmuş Ayvaz
DANIŞMAN DA DÖNDÜ
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Danışmanı Fatma Yağız Kotan, listelerde yer bulamadı. başkanlık müşaviri olarak kuruma döndü. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un eniştesi Fatih Kurt da Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü görevindeyken, AKP’den aday adayı oldu, geri döndü ve Erbaş’ın müşavirliğine atandı. Şimdi de Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi oldu. Din Hizmetleri Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut da Eğitim Hizmetleri Müdürü olarak geri döndü.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Küresel Dini Liderler Zirvesi’ne katıldı.
Diyanet‘teki uygulamalar kurum içinde de tepki çekiyor. Siyasetle bu kadar içiçe olması şöyle eleştiriliyor. “Diyanet’i temsil makamında olanların siyasi tercihlerini açıkça beyan etmeleri kuruma güveni zedeliyor.
Müftülük makamı cübbesi ve sarığı beyaz olan ve küçük bir leke dahi kabul etmeyen görevlerdir. Müftü, sadece bir siyasi partinin müftüsü değildir. Bu makamlara siyasi parti rozetleriyle zarar verilmemeli”
Sözcü
Nihal Bengisu Karaca'nın canlı yayında zor anları1337 izlenme
Şekerin acı tadı! Fiyatı neden artıyor? Çiftçi neden şeker pancarından uzaklaşıyor?60 izlenme
Erdoğan ve Bahçeli’ye soğuk duş! Altı farklı anket şirketinden çarpıcı sonuçlar178 izlenme
Birleşik Kamu-İş: Açlık sınırı 12 bin liraya dayandı29 izlenme
Kim doğru söylüyor? TÜİK: 93 bin ton nohut ithal edildi Bakan: İthalat yapılmadı136 izlenme
Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı kaldırılıyor26 izlenme
Suriyeliler ve Iraklılar Eskişehir'de küçükbaş hayvanları silah zoruyla aldı29 izlenme
İlçe Milli Eğitim Müdürü ve AKP'li başkan okulları teftiş etti! Skandalı paylaştılar95 izlenme
Sahte protokole CHP’den sert tepki
CHP'li Gürsel Tekin: "Saray'a günlük 60 bin, senelik 21.6 milyon lira elektrik faturası ödeniyor!"
Meclis’teki ‘Atatürk’süz kadınsız tiyatro’da yeni iddialar!
Meczup yine sahneye çıktı: Vatandaşı "vatan haini" ilan etti, polise şikâyet etti