TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine gönderilen, Türkiye Varlık Fonu ve bünyesinde kurulan alt fonların mali tabloları ve faaliyetleri hakkındaki denetim ve inceleme raporları arasında, ABD’li McKinsey Danışmanlık şirketi ile yapılan anlaşma ortaya çıktı.
HDP Milletvekili Garo Paylan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı belgeye göre McKinsey Danışmanlık ile Türkiye Varlık Fonu 1 Şubat 2017’den itibaren çalışıyordu.
1 Şubat 2017 tarihli Türkiye Varlık Fonu eski başkanı Mehmet Bostan imzalı belgede, “Türkiye Varlık Fonu için yaptığını ve yapacağınız mali denetim ve ilgili çalışmalara ilişkin elde edilen her türlü veri ve değerlendirme sonuçlarını içeren ara raporlarınız ve raporlarınızı McKinsey Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. yetkili proje takımı ile paylaşılmasına izin verir ve paylaşılmasını rica ederim” ifadeler yer aldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AKP Hükümeti’nin geliştirdiği Yeni Ekonomik Program kapsamında ABD’li McKinsey Danışmanlık şirketi ile çalışacaklarını duyurmuştu.
Bu duyurunun ardından gelen tepkiler AKP'ye geri adım attırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın araya girmesinin ardından iş birliği bozulmuştu. Erdoğan "Biz bize yeteriz" diyerek bu anlaşmayı istememişti.
İşte o belge:

https://odatv.com/yoksaerdoganyinemikandirildi25101816.html
İstanbul'da hissedilen depremle ilgili Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan ilk açıklama31 izlenme
Mansur Yavaş'tan adaylık tartışmalarına dikkat çeken açıklama28 izlenme
Merkez Bankası'nın eski başkanı yeni hayatına alışamadı: "Dua et babam uyuyor, yoksa silahını çekip hepinizi vururdu"16 izlenme
'Çıplak arama' skandalında flaş gelişme: Emniyet 'yalan' demişti, bakanlık soruşturma başlattı19 izlenme
SGK açıkladı: Yemek kartıyla market alışverişine sınır43 izlenme
Abdullah Gül’e 3.5 milyon dolarlık şok suçlama176 izlenme
Çin’den ABD kararı! Pompeo dahil birçok kişiye yaptırım!46 izlenme
Tekel bayisinde öldürülen gencin ailesi, para karşılığı şikâyetini geri çekti56 izlenme