Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu, buna rağmen liranın değer kaybetmesini kabul etmediğini söyledi
İktidarın ekonomiye yönelik tedbirleri konuştuğu Saray toplantısının kurlar üzerindeki etkisi kısa sürdü. Dolar yüzde 2’ye yakın değer artışıyla yeniden 3 lira 30 kuruşa yaklaşırken, avro da yükselişini 5 lira 14 kuruşa taşıdı ve rekora sadece yüzde 1’lik bir mesafe kaldı. Borsa İstanbul’da kayıplar yüzde 1’e yaklaştı. Piyasa faizleri yüzde 15’e kadar yükselirken, altının gramı da 183 liraya çıkarak rekor koşusunu sürdürdü.
‘Enflasyonla mücadeleyi bozuyor’
Türk Lirası’ndaki değer kaybı sürerken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den ise “Kurdaki yükselişi kabul etmiyorum” çıkışı geldi. AA Editör Masası yayınına katılan Zeybekci, “Ama tüm bu sorunlara rağmen şunu asla unutmamak lazım Türkiye ekonomisi eski hastalıklarından aridir, asla eskiden yaşanan sıkıntıları yaşamayacağız” dedi. Zeybekci, kurda yaşanan gelişmelerin enflasyonla mücadeleyi de olumsuz etkilediğini eklediği bilgisini de verdi.
‘İran yaptırımı bizi etkilemez’
Öte yandan, ABD’nin İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesinin olası etkilerini de değerlendiren Zeybekci, ABD’nin anlaşmadan tek başına çekilme kararı almasının uluslararası açıdan Türkiye’yi etkilemeyeceğini söyledi. Daha önce de ABD’nin İran’a yaptırımda bulunduğunu da ifade eden Zeybekci, AB’nin de ABD ile aynı fikirde olmadığını belirtti ve Birleşmiş Milletler kurallarına uygun olarak İran ile ticarete devam edeceklerini bildirdi. Zeybekci, “Bir şekilde ambargo veya yaptırımlar altına alınmış İran’a, o ülkelerin ve ABD’nin söylediği ‘Benim ürünlerim bu ülkeye gitmeyecek, bu ülkeyle ticarette ABD Doları kullanılmayacak’ yaklaşımı Türkiye için bir fırsat” diye de ekledi.
https://www.birgun.net/haberdetay/kabuletzeybekciekonomibozuldu215576.html
'Giderlerse gitsinler'in sonu: Hastanedeki tek göğüs cerrahı izne çıktı hastalar perişan oldu54 izlenme
CHP'den AYM'ye İmamoğlu başvurusu!35 izlenme
Öğrencilerini istismardan 38 yıl hapis cezası alan öğretmenin dosyası istinafta27 izlenme
Adıyaman'da TOKİ'nin deprem konutları şantiyesinde işçilerden çatıda eylem: "Üç aydır ücret alamıyoruz"29 izlenme
Trafikte çifte uygulama: Onlar tek kuruş ödemeyecek, vatandaşa hapis!33 izlenme
Domateste 3 buçuk kabakta 8 patlıcanda 33 kat fazla para ödüyoruz!171 izlenme
ABD-İsrail, İran'ın İsfahan kentinde sivilleri vurdu: En az 26 ölü33 izlenme
İş yerini açtı üç gün üst üste ceza yedi: Cebimde beş kuruş yok, yeter artık dayanamıyorum43 izlenme