Japonya'nın shinkansen hızlı trenlerinden birini kullanan makinist, saatte 150 km hızla giderken lavaboya gitmek için yerinden ayrıldı. Trenin, bir dakika rötar yapması dakikliğiyle ünlü bir ülkede soruşturma başlatılmasına neden oldu.
Makinist hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Treni sürecek niteliklere sahip olmayan kondüktörün, makinistin üç dakikalık yokluğunda koltuğuna oturduğu belirtildi.
36 yaşındaki makinist ifadesinde, karın ağrısı olduğu ve lavaboya giderken yerini deneyimsiz bir kondüktörün almasını istediğini belirtti.
Treni işleten JR Central'dan kıdemli bir yetkili olan Masahiro Hayatsu, yaptığı açıklamada makinistin eylemlerinin "son derece uygunsuz" olduğunu söyledi. Hayatsu, halktan da özür diledi.
Guardian’ın aktardığına göre olay, Tokyo ve Osaka'yı bağlayan Tokaido hattında 160 yolcuyu taşıyan bir trende meydana geldi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/japonyada1dakikagecikenhizlitreninmakinistinesorusturma1838076
Özgür Demirtaş'a ölüm tehdidi26 izlenme
Tekirdağ'lı kadınlar, orman yangınlarının yaralarını sarmak için çeyiz sandıklarını açtı!78 izlenme
İskenderun'da her yer dümdüz oldu40 izlenme
Bakan Ersoy tarihleri tek tek paylaştı! Türkiye ilk 6 ayda 23 milyona ulaştı32 izlenme
Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nde 250 işçi maaşlarını alamadıkları için eylemde!57 izlenme
Özel'den Erdoğan'a diploma çağrısı: "Üniversite arkadaşlarına iftar versin, görelim"22 izlenme
Katar’da çalışıp maaşlarını alamayan Türk işçiler isyan etti: "Bize yardım eli uzatacak birilerini arıyoruz"51 izlenme
İmamoğlu’ndan Bahçeli açıklaması "Onlarla polemiğe girmem"40 izlenme