KAN, İsrail ordusunun, Hamas ile yapılması beklenen esir takası anlaşmasını kabul ettiğini belirterek, ateşkes günlerinin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki karadan saldırı hazırlığı amacıyla ordu güçlerini yeniden organize etmek için kullanabileceğini duyurdu.
Haberde, "İsrail ordusunun şu aşamada çekinmeden anlaşmayı kabul ettiği söylenebilir. Orduda ateşkesin sahadaki güçleri yeniden organize etmek için kullanılabileceği söyleniyor. Kara manevrasının Gazze Şeridi'nin güneyine kadar genişletilmesine yönelik hazırlıklar da yapılıyor." ifadeleri kullanıldı.
KAN'a göre anlaşma, İsrail hapishanelerinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 150 Filistinli mahkumu serbest bırakması karşılığında 4 günlük ateşkes ve 4 gün içinde 50 İsrailli rehinenin (çocuk ve kadın) serbest bırakılmasını içeriyor.
İsrail’e göre, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.
İsrail hapishanelerinde 2000’den fazlası idari tutuklu olmak üzere yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.
İsrail güçleri, 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaklaşık 3 bin Filistinliyi gözaltına aldı.
halktv.com.tr
Vize alamayan öğrenciler Polonya'daki okullarına gidemed23 izlenme
AKP ve MHP ile ittifak yapmak isteyen İYİ Partili vekile Büyükerşen’den yanıt: "Eskişehirliler güldü"51 izlenme
Küresel borçlar rekor kırdı40 izlenme
İstanbul bir kez daha sallandı! Marmara Denizi’nde artçı depremler devam ediyor185 izlenme
Program ekonomik krize takıldı: Gençler vergisiz telefonu da alamadı35 izlenme
Narin davasında karar belli oldu50 izlenme
Bir genç intiharı daha... 6 günde 5'inci intihar!76 izlenme
İngilizlerin final oyunu! Şampiyonlar Ligi finali tehlikede mi?48 izlenme