İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından ilk halife Hz. Ömer, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş ve Turgut Özal’a yer veriler bir video paylaştı. Akşener, paylaşımına şu notu düştü:
Milletimize adil ve hür bir yaşam sunmak, memleketimize huzur ve bereket getirmek için çok çalışacağız. Bu kararlılıkla Ömer’in yolunda Atatürk’ün izinden ayrılmayacağımıza söz veriyoruz!
Akşener’in paylaştığı videoda ise şunlar kaydedildi:
Tarih boyunca sana kalan mirası bir düşünsene. Kudüs’ü fethettiği halde oradaki Hristiyan ve Yahudilerin haklarını koruyan Ömer’den bahset. Onun yolunda İstanbul’u alan Fatih’le devam et. Şehirden yaşayan Hristiyan ahaliye ‘eman’ verip onları teskin ettiğine şahit et. 5 asır daha ilerle. Şimdi Kurtuluş Savaşı’nı kazanan Atatürk’ü izlet. Hürriyet ve adaletin güneşi olan Cumhuriyet’i ilan ediyor, ‘Adalet mülkün temeli’ diyor, Ömer’den vasiyetle.Bu hikayede hayal olan ilk boğaz köprüsünü hayata geçiren Demirel’e kulak ver. Binaenaleyh onun eşit hizmet anlayışını herkes sever. Ömer’in yolunu sürer, ‘Adil düzen, müreffeh Türkiye’ der Erbakan. Bunun için çok çalışmak, sanayi planları ortaya koymak, zulme karşı kafa tutmaktı milli olan. Mesela Kıbrıs Harekatı’nda aynı kararlılıkla o dönem Bülent Ecevit’ti başbakan. Namuslu hayatından mütevazı mirasıyla bir lokma bile fazla yemedi devlet malından. Unutma kardeş, Kızıl Elma’yı mutlak adalette arayan Alparslan Türkeş, ülküsü uğrunda sürgün, hapis görse de sözünden hiç dönmez. Ömer’in yolunda umut tükenmez. ‘Türkiye gelişmez’ derken başbakan olan Özallar bitmez. Milletin özgürlüğü ve adil toplum peşinde suikastlara da boyun eğmez.
Biz de Ömer’in adaletli yolunda, Atatürk’ün izinde milletin iyiliği ve refahı, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlüğü için iyi çalışacağımıza söz veriyoruz. Hem de iyi insan sözü.
(ANKA)
https://www.krttv.com.tr/gundem/iyipartilideriaksenerdenbombapaylasimataturkunh97917.html
Kömür yıkamanın da ‘garantili’si varmış! Köprü ve otoyollar için verilen geçiş garantisinin benzeri Zonguldak'da kömür madenlerine verilmiş!54 izlenme
AKP'nin gündemi bambaşka... Yarın ihaleye çıkıyor!162 izlenme
Selçuk Bayraktar'ın katıldığı düğünden tepki çeken çakarlı araç konvoyu! 'Vergilerimiz düğün yapmış!'106 izlenme
OHAL'den sonra ilk defa110 izlenme
Ekonomide Şimşek tufanı: Avrupa’dan getirilecek ilaçların vergisine zam!32 izlenme
Korona günlerinde evde kal(a)mayanlar: Bizi virüs öldürmese bile kriz öldürecek93 izlenme
Avrupa Parlamentosu Üyesi Dario Nardella'dan İmamoğlu paylaşımı: "Mahkemede onur sergiledi!"21 izlenme
Türkiye’deki asgari ücret Sırbistan ve Karadağ’ın bile gerisine düştü!42 izlenme
Erdoğan'ın memleketinde Erdoğan'a büyük tepki! 'Rize battı, memleket battı. Erdoğan bitirdi bizi'
Özgür Özel'den 'korkmuyoruz' çıkışı: "Bir santimetre eğilirsek birileri bu millete diz çöktürür"
CHP'ye bir engel daha: Sandığa da salon yok! Gerekçe 'hafta sonu maçları'
Erdoğan: YSK sağ olsun…