AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kasasından yapılan harcama 1 milyon 260 bin TL’ye ulaştı.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Emine Erdoğan'ın kitabı için üç ayrı ihale düzenledi. Kitap için düzenlendiği ortaya çıkan son ihale ise Emine Erdoğan’ın kitabının İngilizce versiyonun bastırılması için 12 Temmuz tarihinde yapıldı. “Turkish Cuzine Wıth Timeles Recipes Adlı Kitabın Bastırılması” adı altında düzenlenen ve sadece iki şirketin katıldığı belirtilen ihaleyi 285 bin TL teklif veren Aren Reklam Şirketi’nin kazandığı açıklandı.
TÜRKÇE BASKI VE TANITIMA 975 BİN TL
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 3 Haziran’da da "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Adlı Eserin Bastırılması” adı altında bir ihale düzenlemişti. Bu ihale de 275 bin TL teklif veren Ofset Filmcilik Ve Matbaacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne verildi.
Bakanlık, 27 Ağustos tarihinde ise “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Ve Turkısh Cuısıne With Timeless Recipes Adlı Kitapların Tanıtımı İçin Toplantı Etkinliği Yapılması” adı altında bir ihale düzenledi. İhale, 700 bin TL teklif veren Pera Etkinlik Turizm Şirketi’ne verildi. 700 bin TL harcanan tanıtım toplantısı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımıyla 4 Eylül tarihinde İstanbul Cam ve Billur Müzesi’nde düzenlendi.
KİTABIN MALİYETİNE DEĞİNİLMEDİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı, basımı ve tanıtımı için üç ayrı ihale düzenlediği kitaba ilişkin de önceki günlerde bir açıklama yapmıştı. Kitabın maliyetine değinilmeyen açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
“Bu eser aynı zamanda Türk mutfağını tüm dünyada tanıtmak ve Türk mutfağının zenginliklerine dikkati çekmek üzere ilan edilen, ‘Gastronomi Yılı’ etkinliklerine ve 2022 yılı içinde gerçekleştirilecek olan Türk Mutfağı Haftası’na destek olmak üzere yayıma hazırlanmıştır. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin önsöz yazarak ve tanıtımına katılarak destek verdiği bu eser, alanın en önde gelen akademisyenleri ve şefleri tarafından kaleme alınmıştır.”
Ayrıca, “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabının, uluslararası üst düzey tanıtım kapsamında Cumhurbaşkanlığı yayınlarından prestij kitap olarak basılacağı açıklanmıştı.
https://www.birgun.net/haber/emineerdoganinkitabiparayutuyor360788
ATM'yi böyle dolandırdılar: Yarısı gerçek yarısı sahte 100 lira sosyal medyada tartışma yarattı 'Sahte 100 liranın maliyeti 100 lira olmuş'28 izlenme
İmamoğlu pankartı fezleke gerekçesi oldu! CHP'li 5 vekilin dosyası hazır13 izlenme
CHP'nin Afrika'daki tarım projelerinin araştırılması için verdiği önerge reddedildi! "Hiçbir faaliyette bulunulmayan projeler için 417 bin TL harcama yapıldı"25 izlenme
Mahalleli dövüp direğe zincirle bağladı yanına da bu notu bıraktılar! 'Ben hırsızım, mahalleli beni bu hale getirdi'43 izlenme
Bir evde onlarca kişi, harabe binalarda, su kuyularında binlerce sahte seçmen itirazlarını YSK reddetti !473 izlenme
Tütün ürünlerinde vergi oranları değiştirildi40 izlenme
ABD senatörünün Erdoğan ile görüşmesinden F-16 değerlendirmesi: Destekliyoruz, umarım Türkiye satın alır21 izlenme
İBB'den istifa etmeyen AKP'li bürokratların son 'icraat'ı230 izlenme