Türkiye, Kırşehir İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık’ın vaazını konuştu. Halkı bölmeyen, kimseyi dışlamayan, nefretin değil adaletin, doğruluğun ön planda tutulduğu vaaz sosyal medyada “Din adamı dediğin işte böyle olur” diye yorumlandı.
Kırşehir İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık'ın camide verdiği vaazın görüntüleri yeniden gündem oldu. 2020 yılında verilen ve sosyal medyada alkış toplayan vaazda Adnan Zeki Bıyık gerçek Müslümanın tarifini verdi.
Bıyık "Niye malzemeden almış adam. Düzgün çalışmıyoruz. Müslümanlığın ana esası medarı dayanağı yani medar. Sütun demek, ayak. Dayandığı temel nedir? Doğruluktur adalettir. Malzemeden almamaktır. Bir adam adil değilse, dürüst ve doğru bir insan değilse onun secdesi Allah'a ulaşmaz" dedi.
Adnan Zeki Bıyık vaazına şöyle devam etti: "Bir adam kul hakkı yiyorsa, devletin malını yiyorsa, fütursuzca yetimin hakkına el uzatıyorsa alnı secdeden kalkmasa da Allah'ın katına ulaşmaz. Kabe'de yatsa ne yazar. Peygamberimiz bu tip insanların namazını kılmamıştır arkadaşlar."
ATATÜRKÇÜ KİMLİĞİ ALKIŞ TOPLADI
Adnan Zeki Bıyık, günümüzde Atatürk düşmanı, kadın düşmanı, sanat düşmanı birçok ‘sosyal medya hocalarının’ yanı sıra yaptığı paylaşımlar ile dikkatleri çekti ve beğeni topladı.
Atatürkçü kimliği ile de ön plana çıkan müftü Bıyık, aynı zamanda Türk Sanat Müziği topluluklarında da sahne alarak Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendiriyor.
Odatv.com
Diyanet, takvime 18 milyon TL harcadı!
Taşkesenlioğlu'nun ifadesi: "Ünsal evlendikten sonra nedense kasa yaptırmış"
Arap olduğunu söyleyen genç kızdan ibretlik sözler! "Garsonun ayağı tökezleyince 'Türkler eğilmez uşaklığa alışık değil' diyen Ata'nın torunları şimdi Araplara hizmet ediyor"
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.132 yeni vaka tespit edilirken, 7 kişi hayatını kaybetti, 1.185 kişi sağlığına kavuştu!
Saray'a yakın eski bakandan Erdoğan Bayraktar çıkışı "Hesap vermeli"
Meclis'te tekme yumruk havada uçuştu: Bir vekil hastaneye kaldırıldı
Seçimin üstünden nerdeyse 2 ay geçti: Can Atalay'ın tahliye dilekçesi Yargıtay'a iletilmedi
Deprem, seçim, 100. Yıl… İşte 2023 böyle geçti
Financial Times: Avrupa ve ekonomi Erdoğan üzerinde baskı oluşturdu
Bütçe açığı 1,4 trilyon lirayı aştı
AKP'li Isparta Belediye Başkanı'nın bütçesi: Tanıtıma 4,5 milyon, afetlere 1 milyon TL!
Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde detaylar belli oldu: Hesaplara ne zaman, ne kadar yatacak?
Neyin korkusudur bu? Erdoğan için hava savunma füzeli tedbir!
Burası Şanlıurfa! Söylentisi bile yetti, binlerce Suriyeli akın etti!