Danıştay'ın pazarlık usulüyle yapıldığı gerekçesiyle iptal ettiği Bursa'daki metro hattına ilişkin ihale aynı usulle yeniden ihale edildi. İlk ihaleyi 1.6 milyar lira tutarla kazanan Taşyapı ve Söğüt İnşaat firması bu kez 1.9 milyar lira teklif ederek ihaleyi aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Tam kapanma döneminde tam usulsüzlük var. Danıştay'ın iptal gerekçesi olan pazarlık usulüyle ihale tekrar yapıldı. İhale aynı firmaya bu kez daha yüksek bedelle verildi. Nereden bakarsanız bakın hukuksuzluk ve kamu zararı oluştu” diye tepki gösterdi.
Akın şunları söyledi:
“Bursa'da Emek – Şehir Hastanesi arasına yapılacak raylı sistem hattıyla ilgili ihale Danıştay 13. Dairesi tarafından iptal edildi ve ihalenin istisna olması gereken ve 21B olarak tanımlanan pazarlık usulüyle belli firmaların davet edilerek yapılmasının rekabete aykırı olduğu vurgulandı. Ancak Danıştay'ın iptal gerekçesi olan pazarlık yöntemiyle yeniden ihale yapıldı.”
BEDELİ DAHA DA ARTTI
“İlk tur 5 Mayıs'ta, ikinci tur ise 7 Mayıs'ta gerçekleşti. Daha önce 1.6 milyar lira olan bedel 1.9 milyar liraya çıktı. Hem usulsüzlük var hem de 300 milyon lira daha fazla bedel ödeniyor.”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı açıklamada, Danıştay'ın iptal ettiği Bursa'daki metro hattıyla ilgili yeni ihale sürecinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından jet hızıyla yapıldığını kaydetti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/danistayaragmenihaledeskandal6421616/
İran'da Mahsa Amini protestolarının rekoru ağırlaşıyor! Ölü sayısı 35'e yükseldi32 izlenme
3600 ek göstergeye göre memur ve emeklinin maaşı ile ikramiyesi ne kadar artacak?95 izlenme
Tarikat şeyhi çözümü buldu ! 'Geçinemiyorum diyenlerin maaşlarını düşürün'777 izlenme
Erdoğan’ın teklifini reddeden Bahçeli, MHP tabanını isyan ettirdi!73 izlenme
Trabzon böyle yükseliş görmedi! Belediyede işçi kadrosuyla işe başladı kariyer basamaklarını 3'er 5'er atladı!85 izlenme
Cezaevindeki ranza arkadaşından Mehmet Ali Çelebi yorumu: "AKP'ye katılacak kadar ne yaşadığını bilemediğimiz..."43 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun birinci çıktığı Prag’da Egemen Bağış operasyonu: Seçmenlere ikinci turda bilgilendirme yapılmadı26 izlenme
AB devlet ve hükümet başkanları Türkiye tartışmasını Mart 2024'e erteledi26 izlenme
1400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi’nin sanığından pişkin savunma! ‘Asrın felaketinin adına yakışır büyük bir deprem oldu’
Merkez Bankası: Enflasyonu meyve ve sebzeler yükseltti!
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: Halk krizi derinden hissediyor
Büyükelçilerden ortak duyuru: Kanal İstanbul beka sorununa yol açar