Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir’e yaptığı ilk resmi ziyarette Anıtkabir Komutanlığı ile bir ‘çelenk krizi’nin yaşandığı öne sürüldü.
Gazete Duvar’ın haberine göre, Özel’in yeni seçilen Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle yapacağı ziyaret öncesi Anıtkabir Komutanlığı ile İsmet İnönü’nün mezarına çelenk konulması talebi nedeniyle kriz yaşandığı iddia edildi.
İddiaya göre Özel’in Anıtkabir ziyareti kapsamında Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılmasının ardından 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabrini ziyaret ve çelenk bırakma da program kapsamında planlandı. Ancak yönetmelik gerekçe gösterilerek İsmet İnönü'nün anıt mezarına çelenk konulmasına izin verilmediği, bu uygulamanın da 4 yıldır devam ettiği söylendi. Talebin geri çevrilmesine karşılık, ‘partisinin kurucusu ve 2. Cumhurbaşkanı İnönü'nün mezarına çelenk koymak için izin almasına gerek olmadığını’ bildiren Özel'in ısrarı üzerine Anıtkabir Komutanlığı ile CHP Genel Merkezi arasında görüşme trafiği arttı. Özel'in talebinde ısrar etmesiyle konulan engelden vazgeçildi ve Özel, İnönü'nün mezarına hazırlanan çelengi koydu.
halktv.com.tr
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.542 yeni vaka tespit edilirken, 8 kişi hayatını kaybetti, 1.463 kişi sağlığına kavuştu!50 izlenme
CHP’li başkandan devrim gibi adım! Asgari ücreti 4 bin 500 liraya çıkardı, tüm işçileri sendikalı yaptı!57 izlenme
Diyanet’ten İskandinav ülkelerine gizli ziyaret: "Paylaşım yapmayın" uyarısı30 izlenme
Milli Piyango neden satıldı?101 izlenme
Murat Kurum’a Gazze sorusunu soran gencin elinden mikrofon aldılar44 izlenme
Reuters: Katar'dan 2023'ün ilk günlerinde Türkiye'ye 2 milyar dolar46 izlenme
AKP'nin 'emeklilik oyunu' ortaya çıktı: Memurlar dikkat... 15 Temmuz'da yayımlanmıştı26 izlenme
İPA Başkanı Buğra Gökçe'nin eşi iddianamedeki 'mantık hatalarını' canlı yayında tek tek anlattı: "Buğra Gökce görev almadan 3 yıl önce yapılan ihaleden suçlanıyor"13 izlenme
AKP ve MHP arasında ipler gerildi! Cumhur İttifakı'nda "ayyaş" krizi!
Murat Ongun üçüncü kez ev baskınına isyan etti: "Kuvvetli suç delili yerini kuvvetli intikam yeminine bıraktı"
Sen misin ıstakoz ve torpil haberi yapan! RTÜK iki kanala ceza verdi
Gizli tanık olduğu iddia ediliyordu: İşte Çağlayan'da intihara kalkışan kişinin ifadesi