İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "tefecilik" suçlamalarıyla bir soruşturma başlattı. Soruşturmada çok sayıda isim hakkında gözaltı kararı verildi. İki isim dikkat çekici. Biri Sezgin Baran Korkmaz diğeri ise Cihan Ekşioğlu.
Ekşioğlu ismini daha önce Sedat Peker'in videolarında duyduk. Peker'in iddialarına göre Ekşioğlu'nun adı çok sayıda dosyada adı geçti.
Sedat Peker, 2021'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla "Paramount Oteli" iddiasını gündeme getirmişti. Peker, Cihan Ekşioğlu'nun da otele "çökülmesi" sürecinde "tank" olarak ifade edilen bir araçla bölgeye geldiği öne sürmüştü.
Peker'in paylaşımları şöyle:
“Sezgin Baran Korkmaz, ismini gündeme aldığımda yanındaki arkadaşlarına şöyle demiş Bizi yaktı ancak cihan ekşioğlu ya da ekim alptekinin dosyaları ve ilişkiler ağı patlarsa gündemden anca böyle düşerim kurtulurum demiş. Bugünkü misafirimiz cihan ekşioğlu. Süslü Sülü’nün manevi evladı benim de eski kardeşim Cihan Ekşi, bu olaylar patladığında seni halaoğlu vasıtasıyla uyarmıştım. Doncu Sülüman’ın lehine basındaki ve iş dünyasındaki tanıdıklarınla lobi çalışması yapma demiştim. Ancak gelen bilgiler yaptığın yönünde (sen bunu hak ettin) Süslü Sülü sana o kadar çok değer veriyor ki herkese bir tane koruma polisi verirken sana ekip koruması verdi, korumalar için de Renault Symbol ve tahsisli plaka verdi(korumanın ekip olarak verilmesi çok olağan üstü bir durumdur) Gerçi senin patlayacağını anlayınca koruma kararını ve araç tahsisini 15 gün önce iptal etti. Yurt dışına kaçma diye de pasaportunu da iptal etti (şimdi anlatacağım olayların patladığında ben iptal ettim deyip kendini kurtarmak için ancak nafile). Yaşın genç olsa da FETÖ borsasının ilk kurulmasındaki mucitlerden biri sensin.”
İstanbul Valiliği, Peker’in Ekşioğlu’na ekip koruması verildiği, bunun da 15 gün önce geri alındığı iddiasını yalanlamıştı.
TELE1
Güngören'de pencereden rastgele ateş açan maganda gözaltına alındı45 izlenme
Bir işsizlik intiharı daha... 28 yaşındaydı, canına kıydı...77 izlenme
İran'ın intikam saldırıları Trump'ı pişman etti19 izlenme
TMMOB'dan Gökçek'le ilgili açıklama! "Yargılansın"94 izlenme
Konkordato ilan eden dev firma resmen iflas etti!172 izlenme
Tıbbi cihaz üreticilerinden flaş karar! Hastanelere cihaz temini durduruldu!102 izlenme
AKP’li Özlem Zengin başsağlığı diledi, sosyal medyadan tepki yağdı54 izlenme
İmamoğlu'nun taksi projesine taksicilerden destek!61 izlenme
Son dakika! İstanbul’daki oy sayımlarında son durum: İlçe ilçe güncel rakamlar geldi
Metin Akpınar "İstanbul'un tapusunu araplara verilmesini istemiyorsanız" diyerek seçimde oy vereceği adayı açıkladı
Dilan Polat'ı bu sözleri yakmış: İşte MASAK'ın radarına takılan o ifadeler!
Gerici Akit'ten Akpınar'a: Milli iradeye kafa tutanların kafasını koparmak...