Mustafa Balbay, "Durum vahim çare seçim! " başlıklı yazısında ErdoğanBahçeli arasındaki görüşmeyi aktardı.
Balbay, "MHP’nin bu sürecin sonunda halkın ekonomisinde olumlu bir gelişmenin olacağına yönelik inancı zayıf. Bunu Bahçeli’nin Erdoğan’a aralarındaki nezaket çerçevesinde ilettiği söyleniyor." dedi.
Ankara'da erken seçimin yapılıp yapılmayacağının değil, erken seçimin tarihinin konuşulduğunu öne süren Balbay, "Yakın gelecekte farklı bir değerlendirme olmazsa Erdoğan’ın çevresiyle paylaştığı seçim tarihi kasım ayı içinde" dedi.
Balbay bu çerçevede bir yol haritasının hazırlandığını da aktararak şu ifadeleri kullandı:
"Yaz aylarında sebzemeyve bir nebze ucuzlayacak.
Temmuz’daki maaş zammı bir nebze rahatlatacak.
Sonbaharda sıcak para bulunacak, olumlu hava estirilecek.
Bunların bileşiminden oluşacak iklime “iktidarda kalmak beka meselesi” dedirtecek bir yükleme yapılacak"
Yukarıda paylaştığımız yol haritası Nasrettin Hoca’nın borç ödeme takvimine benzeyebilir ama bunun ciddi ciddi tartışıldığını vurgulayalım.
Ekonomiyle ilgili yazsonbahar planına Saray inanmış görünüyor. Ancak MHP’nin bu sürecin sonunda halkın ekonomisinde olumlu bir gelişmenin olacağına yönelik inancı zayıf. Bunu Bahçeli’nin Erdoğan’a aralarındaki nezaket çerçevesinde ilettiği söyleniyor.
Ekonomide uzmanların elinin değdiği, planlı bir çare arayışının olmadığı önceki gece bir kez daha görüldü. Akşam saatlerinde piyasalara büyük enerji katacak önlemlerin açıklanacağı söylendi. Gelir endeksli senet (GES) diye bir “müjde” verildi. Ancak döviz bunu da “dinlemedi”, inişe değil yükselişe geçti.
Öyle anlaşılıyor ki millet gelir endeksli değil, bu iktidarın gidişine endeksli bir arayış içinde."
halktv.com.tr
CNN Türk ana haber bülteni yayınında İmamoğlu'nun afişini sansürledi!39 izlenme
Erdoğan'ın ziyareti öncesi Almanya'da protestolar başladı161 izlenme
Emine Erdoğan 'İsraf etmeden tevazu ile yaşamak bir seçenek değil, Müslüman olmanın gereğidir'441 izlenme
Çin'e diye yollanan "ihracat treni" Halkalı Garı'nda çıktı!72 izlenme
Mansur Yavaş’ı suçlayan kişi hakkında bir dolandırıcılık davası daha!111 izlenme
AKP'de peş peşe istifalar: 'Vicdanının sesi'ni dinleyen ayrılıyor! İşte geçtikleri parti52 izlenme
Diyanet'in Mekke sorumlusu deste deste paraları sayarken görüntülendi! Savcılık ve Diyanet rüşvet görüntülerine soruşturma başlattı23 izlenme
EBA'da ortaokul öğrencilerine Cinleri anlattılar! Velilerden tepki yağdı145 izlenme