Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis’te TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren ve Bekir Bozdağ’a anayasa kitapçığı fırlatılması hakkında yaptığı paylaşımda, “Milli iradeye büyük saygısızlık dedi. Tunç’a yanıt CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan geldi. Başarır, Tunç’a, “O teskereyi okuma gafletinde bulunan kişiye, Hatay halkı adına tepki vereceksin”
Başarır, Tunç’un paylaşımını alıntılayarak şu açıklamayı yaptı:
“Sadece bakan; o meclis başkan vekiline anayasa atılmadı! Sadece Anayasanın üstünlüğü hatırlatıldı. Sen millet iradesinin üstünlüğüne inanıyorsan o teskereyi okuma gafletinde bulunan kişiye, Hatay halkı adına tepki vereceksin”

Kitapçık atılmasının milli iredeye saygısızlık olduğunu öne süren Yılmaz Tunç’un açıklaması şöyle:
“Yargıtay 3. Ceza Dairesince verilen kesin hükmün Anayasanın 84. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 136. Maddeleri uyarınca, TBMM Genel Kurulu’nda okunması sırasında Meclisi yöneten Meclis Başkanvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ’a yönelik çirkin hareket asla kabul edilemez. TBMM Başkanlık Kürsüsü aziz milletimizin kürsüsüdür. Her ne gerekçeyle olursa olsun millet adına hareket eden TBMM’nin çalışması engellenemez. TBMM Genel Kurulu’nu yöneten Başkanlık Divanına saygı göstermek herkesin görevidir. Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır.”

Tele1
Maltepe’de gerçekleştirilen 100. yıl kutlamalarında 10 binlerce vatandaştan görsel şölen45 izlenme
Tasarruf genelgesi yeni yıla giremedi: 4,2 milyar liralık araç kiralandı52 izlenme
Rutkay Aziz: Asla aynı gemide değilim, olmam da273 izlenme
RTE 'ÜRETİM' diyerek 16 yıllık iktidarındaki eylemlerinin yanlış olduğunu itiraf ediyor !2707 izlenme
Devleti soyan DHMİ eski Daire Başkanı Acar her yola başvurmuş: Ölen çocuğunun üzerine şirket kurmuş22 izlenme
İstanbul seçim sonuçlarında son durum! Açılan sandık yüzde 92 oldu…189 izlenme
İhale pastasından en çok ‘yandaş’ yedi!171 izlenme
AKP’li belediye pandemide yurttaşları ve esnafı icraya verdi!!46 izlenme