CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, KPSS 2022 sınavında çıkan soruların daha önce bir dershane grubunun deneme sınavlarında bire bir aynısının sorulmasıyla ilgili konuyu Meclis gündemine taşıdı.
Sümer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orhan Sümer, “Ülke yönetiminde ve belli başlı birçok konuda olduğu gibi milyonlarca kişinin girdiği sınavlarda da AKP’ye güven kalmamıştır. Daha önce soruların nasıl çalındığı belirli gruplara nasıl servis edildiği ortaya çıkmıştı. Benzer işler ne yazık ki halen devam ediyor. Geçen hafta sonu yapılan KPSS 2022 Sınavında bazı soruların bir dershane grubunun daha önce yayınladığı deneme sınavlarında bire bir aynısının çıktığı görüldü. Sınav havuzlarına gönderilen benzer sorular diyerek geçemeyeceğimiz kadar aynı ve bire bir sorulması ne yazık ki vicdanları yaralıyor” dedi.
Orhan Sümer şunları ifade etti:
“Yıllarca sınavlara hazırlanan, kamuda çalışma hayali kuran gençler sosyal medyada emeklerinin çalındığını haykırıyor. Ne oldu diye incelediğiniz zaman Yediiklim adlı Dershane grubunun sınav öncesinde yaptığı denemelerde ve videolu ders anlatımlarında kullanılan sorularının noktası virgülüne kadar KPSS 2022 Sınavında çıktığını görüyoruz. Sayın Bakana bu sızıntı ve sınav güvenliğine gölge düşüren olayları sorduk. Kimsenin aklında şüphe uyandırmayacak adaletli günleri Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında mutlaka tesis edeceğiz.
Ne yazık ki daha önce askeri okullara giriş, KPSS, ÖSS gibi sınavlarda belirli grupların sorulara hakim olduğu ve tırnak içinde kendi öğrencilerine avantaj sağladıkları ortaya çıkmıştı. Artık ülkemizde yapılan sınavların inandırıcılığı ve güvenilirliği giderek azalıyor. Çalınan sadece sınav soruları olmuyor. Bir dönem gençliğinin ülkeye olan ümidi de çalınmış oluyor."
Gerçek Gündem
Türkiye, 47 yıl sonra facia listesinde! Dünya unuttu, biz yeniden hatırlattık38 izlenme
Mülakat mağduru öğretmenlere destek olmak için anneleri MEB'e, Meclis'e ve AKP Genel Merkezi'ne gitti! "Bu işin peşini bırakın"24 izlenme
Kâr gemileri limanda bekliyormuş! Şeker ithalat kararının yayımlandığı gün limanlara şeker yüklü gemiler yanaştı!48 izlenme
EYT’yi kılpayı kaçıranlar dikkat: Kademeli emeklilik bekleyenlere Yargıtay’dan emsal karar67 izlenme
ABD'nin yaralı asker sayısıyla ilgili çarpıcı iddia: "Açıklanandan çok fazla"23 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.221 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.348.249’a, can kaybı da 48.950’ye yükseldi!114 izlenme
Karadeniz gazında fatura kabardı25 izlenme
Türkiye'nin dev şirketi yabancılara satıldı! 80'den fazla ülkeye ihracat yapıyordu49 izlenme
Ahmet Çakar'ın bahis hesapları ortaya çıktı: Milyonluk hesap hareketleri MASAK raporunda
CHP'li Salıcı: Masamıza gelen anketler, beyefendilerin de önüne gidiyordur mutlaka
Kelime-i Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk atan üniversite öğrencisi tutuklandı
Erdoğan'ın imzasıyla 10 yeni fakülte kuruldu, uzmanlar tepki gösterdi!