Marmara Denizi'nde, Silivri açıklarında meydana gelen ve en büyüğü 6,2 olan çok sayıda deprem, İstanbul genelinde paniğe yol açtı.
İlk sarsıntının 3,9 büyüklüğünde olduğu açıklanırken, saat 12.49'da yaşanan depremin şiddeti Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 6,2 olarak duyuruldu. Depremlerin ardından büyüklüğü 5,9'a kadar ulaşan artçı sarsıntılar da kaydedildi.
Depremlerin ardından, İstanbul genelinde vatandaşlar sokaklara döküldü. Yaşanan gelişmeler üzerine İstanbul Valiliği'nden önemli bir açıklama geldi.
Valilik, deprem korkusu nedeniyle geceyi evlerinde geçirmek istemeyen vatandaşlar için okul bahçeleri, spor salonları ve camilerin kullanıma açıldığını bildirdi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Öte yandan okullarımızın lavaboları da ikinci bir talimata kadar vatandaşlarımızın kullanımına açık tutulacaktır.
Kızılay ve AFAD, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkanlarını seferber etmiştir."
Sözcü
Ölümüne AKP'yi savunuyordu, ama bir vatandaş tek cümlede maskesini düşürünce kaçmak zorunda kaldı !808 izlenme
Bu görüntü nasıl içinize siniyor?12 izlenme
Vergi yüzsüzleri 26 Ağustos’ta açıklanacak60 izlenme
Serbest bırakılmışlardı: Ünlülerin savcılık ifadeleri ortaya çıktı15 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yeniden tarım başladı!80 izlenme
Maaş için gün sayan EYT’li SGK bildirimiyle yıkıldı!48 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu: "Sandıkları terk etmeyin"40 izlenme
Suriye'den ithal ettiğimiz patates ve soğanda büyük tehlike!273 izlenme
Ankara'da esnaf ve yeğeni Yunus ekibi tarafından tekme tokat dövüldü!
İsrail-Hamas krizinde son durum: İsrail, İslam Bankası’nı vurdu
Malatya’da taburcu edilip evine gönderilen koronavirüs hastası '1 saat sonra' hayatını kaybetti!
Kölelik düzenine itiraz eden sendikacı Mehmet Türkmen tahliye edildi