AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimlerde öğretmenlik mülakatının kaldırılacağını açıklasa da bu söz seçimlerden sonra rafa kalktı.
Öğretmenler KPSS, sınavının ardından bir de mülakata girdiler. Mülakat sonuçlarının ardından sıralamaya giren pek çok öğretmen kontenjan dışına çıktığını gördü.
Mülakatla kontenjan dışına çıkartılan öğretmenler Milli eğitim Bakanlığı (MEB) önünde oturma eylemi yaptı. Mağdur öğretmenlerin eylemine polis müdahale etti. Polis müdahalesiyle birlikte 2 öğretmen yerde sürüklenerek gözaltına alındı.
GÖZALTILAR KABUL EDİLEMEZ
Öğretmenlerin gözaltına alınmasından sonra Eğitim Sen bir açıklama yayınladı.
Eğitim - Sen'den yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:
"Mülakatlardaki keyfi uygulamalar nedeniyle mağdur olan ve Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi yapan öğretmen adayları, eylemlerini sürdürüyor. Öğretmenlerin gün boyu süren eylemine polis müdahale etti, 2 öğretmen gözaltına alındı. Mağduriyetlerinin giderilmesi ve atamalarının yapılması için eylem yapan öğretmenlerin gözaltına alınması kabul edilemez. Gözaltına alınan öğretmenler bir an önce serbest bırakılmalı, mülakatlardan kaynaklanan mağduriyetleri giderilmeli ve bir önce öğrencilerine kavuşmaları için atamaları yapılmalıdır!"
Tele1
AKP'li belediye, toplu konut parasıyla Bitcoin alıp batırmış
Amerikalı bir baba kızına Atatürk'ü böyle anlattı, görüntüler sosyal medyada viral oldu!
Bahçeli, MHP'li vekillere 'Andımız' talimatı verdi! "Konuşmayın"
Artvin Valiliği, mahkemenin 'Sadece Diktatör' kararını tanımadı!
Medikal sektörü kan ağlıyor! "Tekerlekli sandalye bile yok"
Yabancıya konut satışında Antalya ilk kez zirvede
Kızılay'dan İzmir'de büyük skandal! Tarihi geçmiş gıda ürünleri dağıtmışlar!
Sadettin Tantan, Sedat Peker'in bilgi kaynağını canlı yayında açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘battı’ dediği İskandinav ülkelerinde ekonomi ve emeklilik koşulları nasıl?
Dövizi olan konut aldı, olmayan baktı!
Bir ekonomik kriz intiharı daha! Aydın’da kamyon şoförü yaşamına son verdi
İmamoğlu: "Bu utancı tarihe gömeceğiz"
İşte Murat Ağırel ve Timur Soykan'ın mahkemedeki ifadeleri
Yaşlı kadın pazarda sesi titreyerek konuştu: "Ağlayarak gidiyorum. Evde durmuyorum yine bin lira doğalgaz parası geldi. Lahanaları dal aldım gidiyorum. Hiçbir şey alamadım"