AKP Hükümeti, TBMM’ye sunduğu son teklif ile kamuda görev yapan bazı üst düzey yöneticilere 30 bin TL seyyanen zam yapmayı planlıyor.
Memurlar.net’in haberine göre, Plan ve Bütçe Komisyonu, dün akşam sunulan ve birçok meslek grubunu kapsayan 30 bin TL seyyanen zammı içeren önergeyi kabul etti. Önerge TBMM Genel Kurulundan geçerse; Genel Müdür, Daire Başkanı, Kurum Başkanları ile müfettiş ve uzmanların maaşları 30 bin TL’ye kadar artırılacak.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen önerge, 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin ilgili maddeleri çerçevesinde, tazminat göstergelerini güncelliyor ve ek ödemeleri belirliyor. Buna göre bazı kadrolarda yer alan personelin göstergeleri önemli ölçüde artırılırken, ek ödemeler damga vergisi hariç herhangi bir kesintiye tabi tutulmayacak.
Cumhurbaşkanı, ödemelerin miktar ve usulünü görev yapılan birim, kadro veya unvan ile görevin önemi ve niteliği gibi kriterleri dikkate alarak belirleme yetkisine sahip olacak.
Cumhuriyet
Uçak kazasını bu sorunun cevabı mı çözecek: Kuyruğu ve kanatları neden koptu?22 izlenme
Erdoğan'dan Erenköy Cemaati'ne vergi jesti!26 izlenme
Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları58 izlenme
CHP'den 'İsmail Arı' tepkisi: "Kalemden korkanlar yine devrede"23 izlenme
Ata Demirer ile Ferdi Tayfur'un 'telif' kavgası yeniden gündemde! İşte yargıya taşınan o tartışma49 izlenme
Hanefi Avcı'dan çarpıcı Sedat Peker yorumu: Deliller yok edilebilir!53 izlenme
İl sağlık müdürü virüsün son günlerde aile içinde yayıldığına dikkat çekti94 izlenme
32.4 milyon kişi ‘eksi’den yedi13 izlenme
Vatandaşın borcu çok, cepte para yok! 34.5 milyon kişinin 899 milyar lira borcu var!
Metin Feyzioğlu’na karşı barolardan yeni hamle! Eş zamanlı harekete geçtiler!
Edip Akbayram'ın ortaya çıkan son röportajı yürekleri ısıttı
TEDAŞ depremzede öğretmenlerden elektrik borcunu istedi