CHP İstanbul İl Başkanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistinlilerin Gazze'den tehcir edilmesi ve 'kapalı işgal' planını protesto etmek için karar aldı. Bunun için İstanbul Valiliği'ne Galata Köprüsü'nde basın açıklaması ve protesto yürüyüşü için güvenliğin sağlanması talebiyle başvuru yaptı.
CHP İstanbul İl Başkanlığı burada yapılacak basın açıklamasının ardından "Nehirden Denize Özgür Filistin Yürüyüşü"nü 9 Şubat Pazar günü yapmak için izin istedi.
İstanbul Valiliği'nin ise bugün CHP'ye gönderdiği yanıtta talep edilen güzergahın daha önceden belirlenen gösteri yürüyüşü alanlarından olmadığını belirterek talebin değerlendirmeye alınmadığını belirttiği öğrenildi.
Karara CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Sözcü TV'de sert tepki gösterdi.
Galata Köprüsü'nde son olarak 1 Ocak 2025 tarihinde iktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) öncülüğünde Filistin yürüyüşü düzenlenmişti.
Sözcü
Borsa çılgınlığına kapılan genç sayısı bir yılda dörde katlandı32 izlenme
Mansur Yavaş, Gökçekleri Filipinleri soyup soğana çeviren Marcos Ailesine benzetti! "Mutlaka yargılanacaklar"20 izlenme
İngiliz basını yazdı: İran'dan Hürmüz Boğazı için kritik teklif21 izlenme
Şahan Gökbakar 25 kere Atatürk yazarak Ali Erbaş’a seslendi ‘Sen söyleme biz her gün ve hep beraber söylüyoruz’39 izlenme
AKP'li belediyenin Ayda için yaptığı afişe tepki yağdı!118 izlenme
AKP anlayışı KİT’leri batağa sapladı27 izlenme
Erdoğan'a şok! 10 gün önce göreve getirdiği TCDD Genel Müdürü Murat Atik istifa etti!59 izlenme
Maaşınıza zam yapılmasa bile zamlı alacaksınız! İşte hesaplama tablosu41 izlenme